Ibland säger ”inga kommentarer” mer än tusen ord

Kollega Östlund intervjuade Garrett Stafford om den hastiga utlåningen till allsvenska Björklöven i går.
Eller, det handlade kanske mer om envägskommunikation.
Stafford ville inte kommentera flytten alls. Läs mer här. 
Det säger en hel del om vad han tycker om Färjestads beslut.
Stafford är van vid att flytta på sig – men har inte varit helt nöjd med det.
– Jag tror jag har avverkat åtta städer på lika många år, om inte ännu mer. Det har varit en rejäl resa, berättade Stafford för mig inför säsongen.
Han skrev ett rakt tvåårskontrakt med Färjestad – och var inställd på att slippa osäkerheten som finns i AHL.
– Det viktigaste för mig nu är livskvalitet – och det är en stor anledning till att jag flyttade hit. KHL är långa resor och en mer instabil tillvaro, precis som farmarligan. Här får jag träna och spela – men det finns tid att umgås med familjen, sa Stafford.
Med de citaten i åtanke förstår man kanske ännu mer att Stafford inte är nöjd över huvud taget med den nuvarande situationen.
Men – sånt är livet för en elitidrottsman i dag.
Det är nog bara att acceptera.

• • •
Ingen av oss har bloggat om SHL-bomben som släpptes i fredags. Vi lär återkomma i nästa avsnitt av Hockeystudion som kommer ut på torsdag.
Personligen tycker jag inte att det är fel med utveckling, men det måste ske på ett schyst sätt.
Att utöka SHL, kanske ändra upplägget i kvalserien och ställa hårdare krav på klubbarna känns i min bok okej. Men att ge klubbar friplatser i SHL till exempel – det är onekligen ett skott högt över mål.
Återkommer säkert till ämnet i nästa Hockeystudion som är ute på torsdag.

/Hedlund 

16 Responses to Ibland säger ”inga kommentarer” mer än tusen ord

 1. Nu har du lite väl kort minne SAIK är ett gammalt etablerat Elitserielag från en hockeytokig stad.

  Så vad har det med Almtuna och annan skit att göra.

 2. Martin Solberg

  Är ju bara bra att två lag till får komma upp i SHL. Vilket betyder att ev två nya lag kommer upp i Allsvenskan. Sedan ev två nya lag som kommer upp i Div 1. Sedan Div 2…
  Denna pulsåder är det som har gjort att Sverige är en toppnation inom ishockey.

  Ett bra exempel är SAIK som för närvarande ganska enkelt vinner över de flesta lagen i SHL. Den vann guld i våras ock kommer garanterat vinna till våren också. Detta ”miffolag” kom upp i SHL så sent som 2006. Vilken tur för dem att de han och komma upp innan dessa nya regler ev införs.

  MIF fixar ju inte ens allsvenskan varken sportsligt eller ekonomiskt. Varför skulle de platsa i SHL eller KHL? Bara för att de har en ny och modern hall?

  Samma sak med DIF. De har dessutom ingen ny hall att skryta med. Hovet byggdes 1955 och inte ens den fyller de, för att inte tala om Globen.

  Så om inte ens den största eller 3:e största staden klarar av kraven, varför ska inte andra städer få försöka ta deras plats istället. För att inte tala på att det genererar jobb och pengar till dessa städer som i längden gör att sätta dessa städer på kartan. Som i sin tur ger satsningar och reklam för städerna, som då gör att företag blir mer villiga att sponsra och investera i inte både bostäder, företag och industrier men kanske även i andra idrottsföreningar.

  Vart hade tex Modo vart idag om inte Forsberg, Näslund mfl hade gjort reklam för staden, samt investerat pengar i både flygplats, hotell och golfbanor för att bara nämna några exempel?

 3. Det går självklart att omförhandla ett avtal när man har något att erbjuda…….
  Ser inga som helst problem med att det finns ett, tvärt om.

 4. Måste bli mindre pengar till klubbarna från tv-avtalet om det blir utökning då fler lag ska dela på kakan.

 5. Tv-avtalet lär väla bli detsamma tack vare tecknat avtal till 2017/18. Intresset för Stockholms hockeyn är rekordlågt och lag som Växjö AIK m.m är kvar i shl. Tveksam till mer sponsring också. Tyvärr köper jag inte det riktigt…

 6. Martin har du noterat att det blir minst 14 lag upp till 18?

  Om vi ponerar 18 dvs 6+ på sikt.

  DIF, MIF, och fyra ”miffolag” vad blir det kvar då som måste kunna gå upp ?

 7. 054 bättre TV-avtal, sponsring mm. Bättre TV exponering (FBK – DIF ger fler tittare än FBK – Mora) ger högre reklamintäkter osv. Låt Ligan presentera sina genomarbetade argument.

  FBK, BIF och LIF är lag som har supportrar över allt. Till ex VF och AIK (ingen går på matcherna) har många supportrar för att närområdet har en så stor befolkning. Lag som Växjö är det ingen som bryr sig om utanför regionen.

 8. Olle w. Varför skulle det bli högre omsättning med bättre spelar trupper?

 9. Solbergs tramskommentarer om att jag är en gnällspik baserat på hans subjektiva åsikter om allt som inte är hockey är inte värda att bemöta.
  Blajet om ”alla supportar mm” däremot är ganska lätt att bemöta. Folk som sjunger och viftar på läktaren är en mycket liten del av de som faktiskt går på hockey. Väldigt få har någon som helst koll på hur man bedriver affärsverksamhet. Därför är oftast dessa ”inte ändra något” åsikter helt känslomässigt baserade och saknar verklighetsförankring.

  Jag skulle också vilja se Sidney Crosby i FBK utan reklam bla bla bla , det kommer dock aldrig att hända. Heller en SHL liga som expanderar med rätt lag och fler lag i kombination med en högre omsättning så vi får bättre spelartrupper än ”vi ändrar inget”.

 10. För Stor Kostym.

  Tack Martin Solhberg.

 11. Martin Solberg

  Olle W – På tal om gnällspikar, den enda gnällspiken här är du. För när man läser din blogg så är det bara snyft å gråt och allt är skit.

  För det andra så har väl ALLA supportergrupperna i SHL och allsvenskan fel, som häromdagen gemensamt gick ut och sågade förslaget jäms med fotknölarna. För att inte tala om alla kommentarerna på nätet där minst 75% av dem också var emot förslaget. Men vad vet de, det är väl bara konservativt gnäll?

 12. Tack Olle W

 13. Gör om, gör rätt

  Liffiton, Stafford och Belle. Någon i FBK måste ha en övertro till transatlantiska spelare.
  Med tre av ligans sämsta backar är tabellplaceringen inte ett dugg konstig.

 14. Tycker det är skrämmande att det alltid kommer upp en massa konservativt gnäll så fort sporten skall utvecklas. Det handlar om att skapa en liga som kan konkurera om de bästa spelarna utanför NHL. Att då fokusera på två ganska små detaljer, mer sportsligt kval (bort med tombola kvalserien) och att man utöver detta vill bjuda in rätt lag från Allsvenskan till en utökad serie.

  För det första så blir det inte ett dugg svårare att gå upp för att ligan utökas med fler lag bara för att man själv inte får ”friplats”. Om man menar att det är svårare att gå upp i bäst av sju och samtidigt pratar om att gå upp på sportsliga grunder så talar man emot sig själv.

  De stora gnällspikarna har inte heller noterat att om SHL till ex är utökad till det skisserade maximala 18 lag så finns det inga vettiga kandidater kvar i Allsvenska. Det rör sig om mellan 4-6 lag som får var med och leka. Tittar man i Allsvenskan i dag och pratar utökning så är det för mig självklar att DIF och MIF skall med oavsett hur mycket jag ogillar dessa två skitlag.

 15. god jul!

 16. Martin Solberg

  OM detta införs…så vet jag inte om jag kommer att kolla på hockeyn som nu. Dock så är jag inte säker eller om hur mycket. Kanske bara kollar när och om de går till slutspel.
  Vissa saker va dock bra med tex hårdare ekonomiska krav och war room. Men att mer eller mindre stänga SHL är bara idiotiskt. Borde snarare vara tvärtom och utöka ligan till minst 14 lag.
  Det ironiska är ju att om de nya reglerna hade införts i år så hade Hv71 legat ännu mer pyrt till än va de redan gör. Samt att de hade INTE kunnat hostat upp 10mille heller pga lönetaket. Men det kanske var därför de ville skynda på det hela?

  Mats Wennerholm brukar inte slå huvudet på spiken men här gör han det.
  http://bloggar.aftonbladet.se/wennerholm/2013/12/ren-idioti/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prenumerera utan att kommentera