Spelarna med utgående kontrakt: #1 – Anton Grundel

Kommer en liten bloggserie den kommande tiden.
Går igenom samtliga spelare med utgående kontrakt, bedömer för och nackdelar och försöker mig sedan på en gissning kring hur stor sannolikhet det är att de blir kvar.
Vi börjar bakifrån.

FOTO: TT

#73 Anton Grundel.
• Ålder: 23 år.
• Kontraktsläge: Sitter på ett utgående tvåårsavtal.
• Säsongen i siffror: 38 matcher, 6 (1+5) poäng och -5 i plus/minus. Snittar 19.42 i istid/match.
• På plussidan: Egen produkt som växt ut till en allt viktigare spelare. Skadeproblem hindrade honom tidigare i karriären att ta klivet till seniornivå och verkligen etablera sig i laget men nu är Anton Grundel given. Har med sin kvickhet och skridskoåkning en viktig roll i laget. Snittar tredje mest istid/match.
• På minussidan: +16 i plus/minus i fjol, -5 i år. Ingen bra trend. Borde kunna få ut mer av sin skridskoåkning i det offensiva spelet, sex poäng på 38 matcher är ett nästintill svagt facit men hänger givetvis samman med Färjestads skrala målproduktion.
• Slutsats: Lär vara en ”no brainer” för Färjestads sportsliga ledning. Inte en av de dyraste spelarna, även om han säkerligen kommer kräva och även få en löneförhöjning. Lite överraskande faktiskt att man inte redan skrivit under en förlängning.  Skulle inte bli förvånad om den landar på tre år.
• Procentuell chans att bli kvar: 90 %

/ Ekberg

6 responses to “Spelarna med utgående kontrakt: #1 – Anton Grundel

 1. Att ens tänka tanken att inte förlänga med honom vore tjänstefel
  Om an vill stanna vill säga

 2. För Stor Kostym.

  Härligt initiativ av er Bloggare :) Mer sånt! Ett stort Tack för bra läsning.

 3. Thomas Pedersen

  Anton Grundel påminner mycket om Greger och med det sagt ska han självklart vara kvar. Det offensiva spelet kan utvecklas men å andra sidan gör han väldigt sällan en dålig match i defensiven.

 4. måste bli kvar trots lite ojämn

 5. Tjänar idag runt 90.000/månad.

  Orädd, törst gå i sargen först, kan tacklas trots ingen fysisk spelare så.

  Spelar mellan varven nonchalant och här tycker jag många blundat. Kan många gånger enkelt spela pucken framåt eller i sidled till en lagkamrat men väntar många gånger alldeles för länge får press emot sig. Måste spelare enklare med puck i egen zon, spelade enklare förut och kanske kan det också bero på baklängesmålen.

  Trodde han skulle ta ett offensivt ansvar med spelare som Liffiton, O-KT, Arell och Belle på isen men kommer sällan över röd.

 6. Är en helt ok back som väger lite för lätt ibland, men Anton har ändå modet att ge sig in i sargduellerna.
  En styrka hos Anton är att han är mycket bra på att rensa ur pucken ur zon i boxplay.
  Ung back med utvecklingspotential som ska få förlängt.