Bästa möjliga besked

Färjestad har uppenbarligen fått Milan Gulas och hans familj att trivas i Karlstad. Räkna med att tjecken har fått eller skulle ha fått lukrativa anbud från andra håll efter succén han gjort. 20 poäng på 20 matcher talar sitt tydliga språk. Nu agerade FBK snabbt. ”Okej, vi gillar dig, det här är vad vi kan erbjuda dig.” Smart att inte vänta och dra ut på det för länge.

I Milan Gulas har Färjestad en given spelare i en förstakedja nästa säsong och en potentiell skytteliga/poängliga-vinnare.

Det som imponerat mest på mig är att man aldrig riktigt vet om han ska skjuta eller passa när han får tid med pucken i anfallszonen. Något som gör det oerhört svårt att försvara sig mot.

Så, vad säger ni om förlängningen och vems signatur vill ni se här näst?

/Järpegård

7 responses to “Bästa möjliga besked

 1. Det behövs en helrenovering om vi inte ska hålla till i bottenskiktet. Laget är felkomponerat på många positioner. Om vi börjar bakifrån så har ju Pw spelat upp sig,men en målvakt till av hyfsad klass måste in. Och backsidan är inte bättre än vad tabellplaceringen visar. Bort mä Lajunen Bell. Grundell blir aldrig mer än en medelmåtta,så tveksamt om han ska få vara kvar. Arell har inte gjort många glada heller,problem med tempo och positionsspel. Visserligen kontrakt kvar. Tollefsen också tveksam. Så där finns mycket att jobba med. På forwardssidan ligger d största felet i att vi inte har några riktiga Fbk centrar längre. Det har varit Fbks adelsmärke i alla tider,alltså pucksäkra med bra fart på skridskorna och lite storlek typ Mattias Sjögren. Sen är d för många forwards som är stöpta i samma form,alldeles för små och lätta. Tar sig inte ens i närheten av målområdet. Ska man ha importer så ska dom tillföra nåt och inte harva i tredje lr fjärde formationerna. Finns många forwards som kan skickas börja med Wallin och connely.

 2. Jag vill ha kvar Connolly, tror det finns mer att plocka ut av honom. Hoppas att Färjestad har det tålamodet bara. Man får inte glömma att detta bara är hans andra år som senior. Känns tufft att tre centrar sitter på utgående kontrakt (Wallin, Basse och Connolly), och två av dem har haft diskbråck.

 3. Bastiansen, Jonas Frögren, Mikael Johansson, Alexander Salak. Skulle också egentligen att man värvade in andra vassa spelare. Hade inte varit helt fel då Färjestad inte riktigt uppfyller slutspelsformen ännu. Fler vassa och trogna spelare. Dessutom skulle jag vilja se Marcus Johansson (Washington Caps), Magnus Nygren att han stannar och att man plockar hem Jonas Brodin.

 4. Outstanding bra nyhet på en fredag och dagen efter en tung förlust mot LHC ! Vi har inte haft en kille som Gulas med denna potential vad gäller poängproduktion på många säsonger !

  Vill att man fortsätter bygga på kvalitetsspelare och förstärker laget bakifrån. Nygren, Frögren, Klefbom & Nihlstorp vore drömförvärv i den ordningen tycker jag. Dessutom MÅSTE en oerhört kompetent ersättare till ”Grana” in i organisationen.

  Tollefsen, Belle och Lajunen har alla gjort sitt enl mig! På forwardsidan vill jag också se en föryngring och en stor stark poängproducerande center är ett önskemål samt att Magic Mike gör comeback. Bertrand, Bastiansen, Röymark & Wallin är överflödiga, men förläng 1 år med Berglund däremot och naturligtvis även Peppe Lundh. Tveksam till Connolly som är mycket upp och ned och av någon anledning inte får ut den stora potential man ser finns där !

 5. Gör om, gör rätt

  Bra backar, och då menar jag bra.

 6. nyggas och Bastis

 7. Fantastiska nyheter! Förmodligen den vassaste fwn FBK haft sedan Loobens dagar ! ( Räknar inte Gaborik då han bara lirade 12 matcher )

  Härnäst vill jag läsa att Bastiansen förnyat sitt utgående avtal!