Tankar efter gårdagens kaos

Foto: Linn Malmén/VF

Krutröken har lagt sig och blodet är bortskrapat från Löfbergs Lilas is. Frågan är, vad hände egentligen?

Känslan är att Ole-Kristian Tollefsen och Teemu Lassila har blivit centrum i ett varsitt solsystem där alla andra kretsar runt dem.

Vi börjar med Färjestads norrman. Han var inblandad i allting, fysisk, uppoffrande och ledande. Utan Tollefsen i formen han är just nu hade Färjestad inte klarat sig långt i slutspelet. Han inser det. Vill inte missa en sekund. Han övervägde inte ens att åka ut i omklädningsrummet för att sy när han träffades av en puck i ansiktet. Lite tejp fixade biffen.

Teemu Lassila då? Christian Berglund har verkligen gjort sin läxa, hans huvudsakliga uppgift (nåja) har varit att få finländaren ur balans. En roughingutvising på Växjökeepern måste betyda ett godkänt resultat för Berglund.

Sen då?

Tollefsen kunde inte hålla alla känslor i styr.
Lassila föll ihop som han fått en klubba svingad i ansiktet.
Och så brakar helvetet loss.

Vann inte Lassila där? Hur mycket FBK-spelarna än säger att de inte ska fokusera på honom framöver så är känslan att han krupit under skinnet på dem. Är det läge att köra över en målvakt efter matchens slut, hur respektlös han än varit och sedan konstatera att han förtjänade stryk? Nja… Lite kylighet hade nog varit att föredra hos Färjestadsspelarna där.

Fast fan, samtidigt älskar jag frispråkigheten. Nygren, Arell, Belle och Carlsson sa vad de kände. Och det är slutspel nu – det hör på något vis till delar av tuffa drabbningar ska avgöras i sandlådan.

• • •

Under säsongen har Växjö varit det lag som lockat Karlstadspubliken minst. Därför var det ett imponerande tryck i arenan i går. Och jag lovar att det är värt att gå dit på fredag. Den här matchserien har varit underhållande från första nedsläpp och fick, minst sagt, ytterligare en dimension under gårdagens match.

Det här känns som en lång mellandag.

Släpp pucken!

/Järpegård

5 responses to “Tankar efter gårdagens kaos

 1. Mr Hockey

  Tycker det är bra att Färjestad reagerar och visar att i vår hemmaborg tar man sig inga friheter. Helt det motsatta jämfört med i torsdags där man skämde ut sig å det grövsta.

  Bra därtill att man sänder ett budskap till Lassila att han kommer få svara upp för sina handlingar och känslan är nog att Berglund och övriga i Färjestad är minst lika mycket under skinnet på Lassila som tvärtom. Pressen ökar dessutom på domarna att agera där han redan kommit undan en gång från matchstraff samt att han är återfallsförbrytare …

  Dags att köra över Lakers en tredje gång i Väsjö imorgon !

 2. Swen Levin: Inga avstängningar att vänta.

  Synd det blir avstängningar & böter för slagsmål i svensk hockey. Hade gärna sett OKT & Belle gått lös i Växjöhögen! :)

 3. Tog pucken högst upp mot nätet eller i en skarv mellan två plexiglas när den ändrade riktning innan Växjös mål?

 4. Swen Levin

  avstängningar ska det stå

 5. Swen Levin

  undrar om det blir några avstångningar?