Värmländskt löfte mot A-lagskontrakt

Christoffer Forsberg för ett par veckor sedan.
Och snart kan vi nog lägga till Johan Olofsson på listan över juniorspelare som får ett A-lagskontrakt.
Pratade med Håkan Loob i dag som sa att man håller på att utvärderar hur man ska gå vidare med 94:orna som nu blir överåriga i juniorlaget.
Men Olofsson behöver man inte utvärdera, där vet Färjestad vad man vill.
– Där har vi börjat diskutera redan så får vi se vad vi kommer fram till. Av juniorerna så är det han vi tagit tag i, sa Loob.
• Det låter som ni vill knyta upp honom?
– Vi får väl se vad som händer de närmsta dagarna, fortsatte Loob kryptiskt.

Jag skulle inte direkt bli förvånad om Johan Olofsson snart sitter där med ett välförtjänt A-lagskontrakt. 42 poäng, varav 21 mål, på 36 J20-matcher är starka siffror. Han har dessutom en spelstil som gör att han skulle göra stor nytta även i en tredje- eller fjärdeformation.
Om det sedan betyder att han spelar i Färjestad i höst är en helt annan sak, givetvis lär en utlåning till ett allsvenskt lag vara högaktuell.

• • •
Och så kan mycket väl bli fallet även med Wilhelm Westlund. För trots att han har kontrakt med Färjestad även nästa år kommer han vara med på en stor tryout som Almtuna håller.
Inbjudna dit blev även Emil Eriksson och Tobias Björklund från Färjestad J20. Den sistnämnde tvingades dock tacka nej på grund av det nyckelbensbrott som höll honom borta från slutskedet av slutspelet.

• • •
Två nyheter till:
1. Simon Fredriksson, utlånad till Karlskrona i vinter, har faktiskt A-lagskontrakt med Färjestad även nästa säsong.
Var han kommer spela är oklart. Enligt Loob kommer man ta en diskussion för att komma fram till bästa möjliga lösning.
2. Tack och hej är det däremot nu för Luca Boltshauser. Även han var utlånad i vinter, till Västerås, samtidigt som han på pappret var tredjemålvakt i Färjestad. Men någon fortsättning blir det inte, i stället verkar Boltshauser vara på väg till Schweiz.

• • •
Till sist.
Tommy Salo bekräftade i dag att det inte blir någon fortsättning i Leksand för Mikael Johansson.
Vet att ni är många som gärna skulle se ”Micke” i Färjestad igen. Utan tvekan en av de roligaste spelarna som finns att titta på, dessutom kanon för oss i media att ha att göra med.
Men vad jag förstått så verkar inte en återkomst vara jättehet i dagsläget. Framför allt inte om prislappen är densamma som det Johansson fick betalt i Leksand.
Men vi får se, större under har skett.

/ Ekberg

9 responses to “Värmländskt löfte mot A-lagskontrakt

 1. MrHockey

  Villkoren känner jag inte, kan ej uttala mig i det.
  Visst borde man arbeta för hemmaplan så att säga.

  054

  Håller med om Johans utveckling i J20, han har varit riktigt bra i år. Kolla även på sådana som just Fröberg och Nygård, det är trots allt skillnad på att ta ett såpass stort steg. Jag säger Allsvenskan ett år till på Johan, jag har följt honom på nära håll i tre år och jag tror det vore bäst för honom. Att han klarar av att spela SHL match är inget jag tvivlar, på men en hel säsong, nej.

 2. tycker olofsson definitivt är mogen för färjestad redan nästa säsong, helt outstanding i j20 och de få inhoppen han gjort i a-laget har han gjort det riktigt bra!

 3. LTRN: Det finns 2 sidor på myntet … Självklart är inte BIK intresserad av en lösning som enbart utgår från Färjestads vilkor där de kan plocka hem spelare hur som helst under säsongen och diktera alla vilkor (Fröberg konkret exempel i SSK). Givet att BIK är intresserad av spelare, men kan inte gå med på de vilkoren ! Det är också därför jag skrev som jag gjorde: ”Tycker dessutom att Färjestad borde initiera ett omtag av samarbetet med övriga värmländska klubbar.”

  Vi har ju det helt lysande exemplet Hockeyalliansen på ungdomssidan där Färjestad på ett utmärkt sätt tagit taktpinnen för att utveckla värmländsk hockey och därigenom få klubbarna att samarbeta på både det sportsliga och det ekonomiska planet med Nordic Youth Trophy som lysande stjärna och det är motsvarande jag vill se på seniorsidan!

 4. Glöm inte att allt handla om att Almtuna visat intresse och bjudit in killarna. Man kan ju undra varför inte BIK gjort det? Vet att Thermell och grabbarna suttit på läktaren och studerat under säsongen.

  Hade det varit andra klubbar som visat intresse är jag övertygad om att killarna varit där också.

  Wille har dessutom släktingar i Karlstad, så hemlängtan kan vi stryka.

  Låna ut både Fredriksson, Westlund och Olofsson till Allsvenskan, låt killarna få gott med speltid. Kolla vad det gjort för Fröberg.

 5. Prio ett måste vara att få in en skicklig förstacenter med tyngd.

 6. Mr Hockey

  Swen Levin: Jo jag vet att Wille är Stockholmare, men det är garanterat en bättre miljö att växa i Bik och dessutom hoppas jag att hans mål är att ta en plats i Färjestad framöver. Han är dessutom inte den enda och ett konkret exempel som nämndes i bloggen.

 7. Swen Levin

  Mr Hockey:när det gäller Wille så är han stockholmare och längtar väl hemöver

 8. Vore kul med en juniorfemma. Har ju fungerat i Skellefteå och Brynäs tidigare så då borde det ju fungera i Färjestad också.

 9. Mr Hockey

  Glädjande besked vad gäller Olofsson ! Det är den här typen av killar med värmländsk bakgrund och rätt inställning som ska få en ärlig chans att slå sig in i A-laget ! Drömmen är att få tillbaka Frögren & Magic som är stora profiler och drar åskådare till Arenan, men det verkar blåsa nya vindar där det gamla gardet ska rensas ut tyvärr.

  Med de nya ekonomiskt tuffa tiderna vill jag se ett värmländskt Färjestad i botten (Så mkt det går) kryddat med spetskompetens utifrån och inga spelare som Gunnarsson, Persson (Värmländsk bakgrund, men har tappat i Luleå) och värst av alla cheap shot Hedman.

  Tycker dessutom att Färjestad borde initiera ett omtag av samarbetet med övriga värmländska klubbar. Förstår inte alls vad ex Westlund ska till Almtuna att göra när han borde vara given i BIK Karlskoga ? Både BIK och Forshaga har bekymmer med ekonomin (Svårt att se något av lagen ta nästa kliv i seriesystemet även om drömmen finns) och det borde vara givet att öka samarbetet som i förlängningen gynnar hela Värmlandshockeyn ! Färjestads Juniorverksamhet är imponerande bra med J20 silvret i färskt minne och ett flertal av dessa spelare som nu blir seniorer borde platsa i närområdet.