Kaffekrig och svar på tal

Ni har säkert redan sett det. Så här ser det ut på Ica i Kåge som tydligen ligger utanför Skellefteå. Som ett led i att stötta Skellefteå har en Ica-handlare alltså skrotat allt kaffe med lila förpackning. Jag har mer problem med att det står ”Av förekommande…” och inte ”Av förekommen…” än själva grejen. Det kan vara kul att folk runt en SM-final gör sitt för att piska upp lite stämning. Faktum är att här uppe i Skellefteå, där jag är nu, är i stort sett varenda skyltfönster pyntat med gulsvarta Skellefteågrejer. Kanske något för affärsinnehavarna i Karlstad att ta efter?

Ett företag som sällan ligger på latsidan när det kommer till sociala medier är just kaffeföretaget bakom de lila förpackningarna. Tidigare har jag sett kaffe skickats hem till ”twitterprofiler” som offentligt gnällt över att kaffet hemma är slut. Ett roligt sätt att marknadsföra sig på.

Nu har Löfbergs också skickat ett svar till Ica i Kåge:

Hej Alexander!
Jag märker att du ser fram emot finalserien mellan Skellefteå och Färjestad! Det gör jag också – en högtidsstund för oss hockeyälskare!
På förekommen anledning bjuder jag därför ner dig till Karlstad. Så att du får uppleva en riktig hockeyfest! Vi ser en finalmatch tillsammans i vår loge. Samtidigt bjuder jag på en rundtur hos oss på Löfbergs. Och en god kopp kaffe såklart – för det tycker jag alla supportrar (och Ica-kunder) är värda!
Hör av dig när du bestämt vilken match du vill gå på. Vi ses!
Och lagom mycket lycka till ikväll!
Lars Appelqvist, vd på Löfbergs

Vi får se hur det går – om Löfbergs får en långväga gäst till någon av matcherna i Löfbergs Arena….

/Järpegård

5 responses to “Kaffekrig och svar på tal

 1. Är det verkligen ngn som dricker Löfbergs Lila?

 2. Och Skellefteå Kraft har inte oss som abonnenter på släktens sommarstuga längre, kan meddelas.

 3. Alexander Björk som plockade bort kaffet från svarade så här på Appelqvists förslag.
  – Jag fick precis höra om inbjudan, men det låter trevligt. Så länge jag har på mig min fina matchtröja så är det lugnt att sitta den logen, säger Björk.
  – Det var riktigt kul att han bjöd ner mig. Jag kanske tar den fjärde och avgörande matchen, när Skellefteå tar guldet där nere.

 4. Skrattar bäst som skrattar sist … Bra Löfbergs !

 5. Hahaha! Riktigt kul gjort av Ica!
  Och ett bra svar av Löfbergs. :)