Linus Fröberg lämnar Färjestad

Har precis publicerat en minst sagt intressant nyhet på VF.se
För Linus Fröberg lämnar nämligen Färjestad, det trots att han hade ett år kvar på kontraktet.
FBK:s sportsliga ledning berättade för Fröberg att de inte hade någon plan för honom nästa säsong – och därefter bröts kontraktet.
Mycket överraskande måste jag säga. Dels eftersom Färjestad nu bara har tre centrar under kontrakt (Joakim Hillding, Rickard Wallin och Christoffer Forsberg).
Men även då Linus Fröberg faktiskt gjorde ett riktigt starkt SM-slutspel.
Han satte tre mål, fick spela en hel del powerplay och visade tecken på att han tagit stora steg i Södertälje under utlåningen.
Linus Fröberg berättar för VF att hans val nu står mellan Södertälje och Bik Karlskoga. Enligt vad jag hört så lutar det åt Karlskoga, men Fröberg säger att han kommer att ta ett beslut inom de kommande dagarna.

Vad säger ni om att Färjestad inte vill fortsätta satsa på Fröberg?

/ Ekberg

20 responses to “Linus Fröberg lämnar Färjestad

 1. Swen Levin

  en storback och minst 1 center måste in

 2. Gör om, gör rätt

  Enda lagdelen som känns stabil är väl målvaktssidan. På forward och backsidan behövs ett par riktiga toppnamn.

 3. Mr Hockey

  @LTRN: Kunde inte ha skrivt det bättre själv! Forsberg är en brunkare som inte är i närheten av att ha det spel i sig som Fröberg har! Oerhörd fokus på de missar som Fröberg gjorde men vi får komma ihåg att omgivningen oftast inte var den bästa heller med Bastiansen som är slut och Röymark utan spelsinne. Det var många av de andra yngre i Färjestad som hade det tungt under slutspelet ex Åberg, Nygård & Kylington och som haft ett helt annat förtroende från coacherna under säsongen än Fröberg.

 4. Gör om, gör rätt

  Någon mer förstärkning på backsidan på gång, och hur blir det med Nygren ? Ser fortfarande tunt ut bakåt.

 5. LTRN: FBK ska bli ett mer fartfyllt lag & då går Forsberg före Fröberg alla dagar i veckan. Jag står fast vid mina ord: Fröberg är inte tillräckligt bra för SHL-spel.

  Han behöver jobba på sitt spel i defensiv zon, måste bli rappare i både tanke och handling samt noggrannare.

  Trevlig helg !

 6. Gör om, gör rätt

  Lite skumt är det att man bröt kontraktet med Fröberg. Kan det ligga något annat bakom ? Och puckdrällare fanns det fler av i slutspelet. Kylington var väl inte direkt säkerheten själv med pucken. Levde lite väl länge på solomålet i höstas.

 7. Fröberg vinner offensivt mycket puck gjorde mycket jobb offensivt efter sargerna. Gjorde även bra inhopp på blå i powerplay. Ja jag vet att han tappade pucken vid något tillfälle, men det gör inte att jag slutar titta på det han åstadkommer framåt. Var den i FBK som tillsammans med Nygård fick med sig flest utvisningar också, tråkigt nog kanske inte syns på samma sätt. Återigen ska vi heller inte glömma att Fröberg fick spela forward.

  Står det mellan Fröberg och Forsberg tar jag Fröberg alla dagar i veckan.

 8. LTRN:

  Exakt vad ( förutom tre mål ) gjorde Fröberg bra i slutspelet? Han va bedrövlig med puck i egen zon & nästan lite nonchalant mellan varven?

  Vet inte hur många gånger han tappade puck i egen zon som ledde till mål/målchans eller utvisning på medspelare.

 9. För mig obegripligt.

  Att Fröberg inte skulle hålla måttet är rent nonsens. Gjorde ett bra slutspel sett till hans förutsättningar med speltid och position. Folk kan snacka om minusmål och vad de vill, var Belle bäste back i grundserien också?

  Det ligger garanterat en hund begraven i det här, mina misstankar om kring varför Färjestad själva inte skrivit om det styrker den min tes.

  Färjestad valde att inte förlänga med Wallin först, Sammen sade dock tydligen ifrån och ville behålla honom som kulturbäraren av rädsla ifall man även skulle tappa Nygren. Leif Carlssons uttalande kring Falk får en också att börja fundera, (-inga kommentarer) var svaret på om man förhandlat med Falk efter det att det framkom att Wallin blev kvar.

  För mig var Fröberg gjuten i laget som en av fyra, då hade jag dock inte med Wallin på de fyra.

  Som sagt jag tror det finns en hund begraven.

 10. Swen Levin

  konstigt att han plockas bort,ung och utvecklingsbar,måtte han välja BIK

 11. Putte Blomqvist

  Fröberg håller helt enkelt inte.
  Bra agerat av ledningen.

 12. Mr Hockey

  Den enes bröd den andres död ! Wallin nytt kontrakt och goodbye Fröberg ! Kan inte heller tolka det som annat än att 2 centrar är på väg in.

  Jättesynd tycker jag då jag hellre haft Fröberg kvar än värvat Linus Persson. Glöm inte bort att han spelade ytter i slutspelet och hans naturliga position är center dessutom ni som är kritiska. Jag håller med honom själv om att han aldrig riktigt fått chansen och förtroende från tränaren är viktigt för alla spelare men i synnerhet för yngre spelare.

  Då kan man konstatera att det är ingen kvar av Görtz-Fröberg-Thorell som var säsongen 12-13 roligaste kedja i mina ögon. Värvningen av Bertrand var droppen för Görtz och Jönsson bedömde att Röymark var mer värd att satsa på än Thorell och nu är Fröberg borta. Felbeslut rakt av i min bok!

 13. Håller med Robin.

  Fröberg är inte tillräckligt bra.

  ”Slutspelshjälte?” , ” Bra i slutspelet?” osv…. Vad gjorde han som va så himla bra där? Visst, tre kassar men vad mer? Spelet i egen zon va under all kritik. Han hade dessutom -8 & det är inte okey. Dessutom minst istid av FBKs forwards med istid värt namnet.

 14. Helt rätt agerat! Håller verkligen inte måttet i shl!

 15. Om han försvinner på bekostnad av Wallins kontraktsförlängning så är det helt åt helv…….

 16. Mycket märkligt antingen är två toppcentrar på gång och Fröberg inte får plats av det skälet. Men de kan ju också handla om något spel bakom kulisserna med något negativt som skett.

 17. Hörru Ekberg, idag har du ett uppdrag…jaga Leffe på ett bra svar om varför Linus fick ”kicken”:)

 18. Borde ha med något annat än prestation att göra.

 19. WolfKing74

  Men va ända in i glödheta helvete håller de på med???

 20. Mycket konstigt agerat. Intressant och höra FBK:s
  orsak till detta beslut. När Linus Persson blev presenterad tyckte ju Tommy o Leffe att det var så kul med en värmlänning i laget nu försvinner en som dessutom har framtiden framför sig.
  Nu måste det väl in 2 centrar varav en måste vara en topp center. Marknaden verkar ju inte vara den bästa ivartfall inte med den lönen FBK verkar vara beredd att betala.