Tillbaka efter semester – nu höjer vi tempot

Hej på er.
Det var ett tag sen.
Ganska länge sedan till och med.
Vet att ni är en del som är lite halvputta att det varit dött här ganska länge.
Det kan jag givetvis förstå.
Men även vi behöver sommarvila, och ska vi vara ärliga har det faktiskt inte hänt särskilt mycket i varken hockey- eller Färjestadsväg den senaste månaden.
Men nu är semestern slut.
Både för oss och de ädla hockeykrigarna.
Jag hade själv ingen möjlighet att se Leksandsmatchen på plats men fick rapporterat från några av er som var där att det trots 2–5 fanns en del ljuspunkter.
• Shawn Lalonde verkar ha potential att faktiskt kunna fylla en del av det enorma tomrum Magnus Nygren lämnar efter sig.
• Jakub Klepis verkar ha de verktyg som behövs för att kunna vara den ledande spelare han måste vara i vinterns Färjestad.
• Och Jesper Jensen kan nog faktiskt bli den största positiva överraskningen av sommarens nyförvärv.

Här på redaktionen håller vi på för fullt och drar upp riktlinjerna för hur vi ska bygga upp vår inför säsongen-bevakning och det finns en del intressanta idéer.
Men vi tar gärna emot fler.
Vad vill ni läsa om? Både sett till Färjestad och övriga Hockeysverige inför premiären.
Skriv av er i kommentarsfältet så hörs vi snart igen.

/ Ekberg

6 responses to “Tillbaka efter semester – nu höjer vi tempot

 1. Det gjordes en stor generationsväxling vid 09-10-11 tyvärr anser jag att man misslyckades lite där då de som skulle ta över själva inte hade många år kvar egentligen.

  Kulturbärare är inget man bara är utan något man också blir, det behöver heller inte bara vsra de bästa spelarna i ett lag som är Kulturbärare. Anser också att man faktiskt slarvat bort spelare med den potentialen.
  Jah är dock inte orolig för framtiden vad det gäller kulturbärare. Föreningens omorganisation och satsningar på ungdomssidan samt den talang som finns på juniorsidan gör att vi inom en väldigt snar framtid får se en hel del ”egna” spelare framöver.

  Ska man se till kulturbärare i laget så finns det faktiskt en del att komma med både befintligt och potentialt. Wallin och Åslund finns där men också Grundel som faktiskt inte spelat någon annan stans. Nu har föreningen tagit in ganska så många med en bra ålder till laget och jag tror att det säkert kan funnas de som stannar i många år framöver. Förlänger man dessutom med Hillding så har han också snart gjort sina år här.

  Jaja det finns mycket man kan ta upp

 2. Jag menar att de kom hit som juniorer och spelade sig upp i A-laget. Moderklubb och egna led behöver inte betyda samma sak.

 3. Mathias,
  Vilka av de spelare du nämner kommer från egna led förutom Rhodin???

 4. Det kanske är dags att höja tempot på webservern som hockeybloggen ligger på också. ;-)

 5. Förr hette nyckelspelarna Jönsson, Rhodin, M Johansson och Nordström. Generationen efter hette dem Wallin, Berglund och Frögren. Alltså svenska spelare som ofta kom från egna led. Nu känns det som de flesta tilltänkta nyckelspelarna inte ens är svenska. Skulle vara intressant och läsa om vad Samuelsson, Loob och Leffe har för tankar kring det. Givetvis har ligan förändras när man tillåter fler transatlanter i lagen. Men det känns inte som att vi supportrar kan identifera oss med spelarna på samma sätt längre.

 6. Hilldings fysiska status, upp några kilon eller bara större axelskydd (muskler alltså)

  Justin Pogges mustasch

  Hänt mycket på ungdomssidan, ledarna är många och välkända (och vad kostar de)

  Konflikten med Kjell Lorén

  ”Så avslöjas en värvning i media”

  En dag med Thomas Rundqvist eller någon annan på kansliet

  BIK Karlskogas satsning på värmlänningar

  Mr Hockey -Värmlands största ishockeysupporter

  Jonathan Höjd

  Damerna

  Hur ser den nye VDn på föreningens marknadsavdelning/arbete, vilka förändringar vill han göra för att locka folket?

  Ev förändringar i Arenan (LA)