DET ÄR DAGS ATT HYLLA UNGA ENTREPRENÖRER

mohannedi

foto Lina Flodins

Jag var i Göteborg för att träffa denna unga driva kille vid namn Mohammed Al-Debis mest känd som Mohammedi. Vi tog en fika, pratade och kollade utbudet utav kläder i Göteborg. Mohammedi har många järn i elden och har precis blivit signad utav United Influencers och håller på att planera sin andra kollektion. 

Lite kort om Mohammed:

Ålder: 18 år. Uppväxt: Född i Trollhättan, bodde i Åmål i 4 år och bor sedan dess i Ale kommun strax utanför Göteborg.Favoritmat: Jag gillar nyttig mat! Är vegetarian, älskar avokado! Men vegetarisk pasta och pizza är två favoriter. 

Hur kom du in på dina intressen? När det kommer till konsten så har jag alltid varit intresserad, intresset började redan som liten. Jag är inte heller den typen av killen som gillade att spela fotboll med vännerna utan att jag gillade att sitta hemma och måla. Tidigt fick jag upp ögonen för internet och skapade mig en blogg när jag var 13 år. Mina tjejkompisar hade bloggar så då ville jag också göra en egen blogg! Hade då alltid velat ha en egen hemsida och se mitt namn överallt. Jag gillar också att få uppmärksamhet så det var nog det som verkligen fick mig att börja blogga!
Är den typen av person som aldrig ger upp och kände verkligen att bloggandet var min grej, så sedan dess har jag bloggat. Allt stöttande från mina läsare får mig att fortsätta blogga, så jag kommer fortsätta att blogga så länge som jag tycker att det är kul. Det var inte heller så många killbloggare så i bloggvärlden, så jag fick en hel del kommentarer vid starten om att det var kul med killbloggare med! Sådana kommentarer gör en också mer motiverad till att fortsätta.
Idag är jag signad i agenturen United Influencers där jag driver en av Sveriges största konst- och modebloggar. Det är jättekul att nå ut till många människor men framförallt så har man mycket makt.
 Vad/vem inspirerar dig mest?
Alltså förr så var det ingen som inspirerade mig. Men idag försöker jag utveckla min klädstil och därför kollar jag runt på olika modebloggare, både på tjejer och killar. Man vill se hur de matchar sina kläder och inspireras till sina egna outfits. Jag kopierar aldrig någon stil eller försöker härma. Men däremot försöker jag att bli inspirerad av alla människor, för att kunna utveckla min egna stil.
mohammedi
Foto: Lina Flodins
Vad är du mest nöjd över som du har gjort?
Min konst på tiger/människa. Den som finns idag på Mohammedi’s Collection.
Utan den konsten så skulle inte Mohammedi’s collection funnits. Så den är jag mest stolt över!
Vad klär du dig helst i?
Har en väldigt bred klädstil, så jag klär mig i det mesta! Men har fastnat lite extra för streetstyle-stilen just för att sådana plagg är riktigt sköna! Dock inte tajta byxor, det kan jag aldrig ha.
Nästa inköp?
Hmm svårt! Köper Inte vilka kläder som helst, utan kläder som är supersnygga som jag inte har i garderoben. Men jag vill ha något unikt som skriker fashion!  Helst något som folk inte vågar bära… Men antagligen kommer det bli någon unik accessoar. Det är mycket som står på min lista. Tyvärr är jag pank och mår inte bra. Haha!
Vad tänker du när du shoppar?
Jag tänker på budgeten och jag köper inte vad som helst. Köper det jag behöver eller något som kan utveckla min stil mer med t.ex någon unik accessoar. Det är de jag försöker att tänka på! Men jag köper självklart det som jag tycker är snyggt som jag tror att jag kommer använda mycket. 
Vad sker här näst?
Planerar för fullt med att göra en egen klädkollektion. Jag har ju mina tygkassar, men jag känner att det är dags att gå ett steg högre och skapa en egen klädkollektion. Det är många som tycker om min stil och uppskattar det. Så detta kommer bli hur spännande som helst! När jag jobbar med något, då vill jag ha det unikt, fräscht, stilrent och bra. Jag vill att min kollektion skall bli lika stort som andra världskända klädmärken. Jag vill inte skryta, men skaparen/designern bakom Dior var också konstnär och hans liv är ganska likt mitt liv och min barndom. Så himla coolt!
Intervju av Johanna Sjöö
Läs hans blogg HÄR och hans instagram hittar du HÄR
Profilbild på Johannas mode

Om Johannas mode

18 år gammal, läser ekonomilinjen på gymnasiet och på fritiden ägnar jag min största del till plugg, mode och träning
Det här inlägget postades i Intervjuer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*