”Jag förstår reaktionerna, men…”

Christoffer Wiktorsson är tillbaka i Degerfors och det skapar reaktioner. Här är några av de olika parametrarna:
• Degerfors får en back av allsvensk klass, med rutin från högsta nationella nivå och som 26 år gammal har ett antal år kvar.
• Det är en hemvändare som alltid har varit öppen med sin kärlek till klubben.
• Han kommer närmast från fyra säsonger i ärkerivalen Örebro.

Relationen Degerfors–Örebro är fortfarande något så djävulskt känslig och jag förstår att det finns supportrar som reagerar. Det är bra att diskussioner förs. Men Peter Samuelsson har varit i ÖSK och vänt hem, Patrik Anttonen har hämtats från Närkeklubben och blivit en viktig kugge… Ska Degerfors nå allsvenskan är det faktiskt bara att bita i det äpplet.

Christoffer Wiktorsson senast det begav sig i Degerfors. Foto: Håkan Strandman

Christoffer Wiktorsson senast det begav sig i Degerfors.
Foto: Håkan Strandman

Wiktorsson gör dessutom en fantastiskt grej i och med det här klubbytet. Han gör just nu sin bästa säsong i allsvenskan och hade definitivt kunnat stanna i Örebro eller gått till en annan klubb i högsta serien. Och fått en tongivande roll. Men han vill hem. Hem till Degerfors. Till klubben han älskar. För att göra sina bästa år där och spela upp laget i allsvenskan.

Christoffer Wiktorsson kommer vara en kanonvärvning och se till att Degerfors med honom och Hampus Zachrisson får superettans bästa mittbackspar nästa säsong. Jag är säker på att han också med all önskvärd tydlighet kommer få alla att förstå att han är en spelare och person som sätter Degerfors i första rummet och bär klubben i sitt hjärta.

Annars hade han inte kommit tillbaka nu.

/Jonas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*