Teknik nyheter

Jun 11

Att synas och att göra sig en plats på en så konkurrensutsatt marknad och med så lite utrymme för misstag som smartphone-marknaden är en oerhört svår uppgift, särskilt när tillverkarna i fråga letar efter en global expansion. Inte alla har möjlighet att nå alla länder och många, antingen genom att centralisera sina resurser eller eventuella rättsliga problem i väst, föredrar att spela hemma och bli starka där, som fallet i Kina med Xiaomi och Meizu eller bq i Spanien. Så när ett kinesiskt företag som till exempel Huawei visas på scenen och säljer smartphones globalt, måste vi erkänna dess meriter. Det finns även andra kinesiska tillverkare som har börjat göra sig starka i väst och dessa bör beaktas när det är dags att köpa mobiltelefoner då tillverkarna också brukar delta i bästa mobilen-test som gör runt om i världen. Ett av dessa märken, ZTE, har även representation i vårt hemland genom ZTE Sverige. Vilken som är den bästa androidtelefonen är inte längre så enkelt att säga.

Huawei

Huawei

Nu har då den nya modellen Huawei P8 officiellt lanserats. Efter att ha utnyttjat de lärdomar som dragits från Huawei P7, har nu det kinesiska företaget lyckats lära sig vilka funktioner som behövs förbättras och vilka som bör behållas för att förbli en tillverkare att räkna med på marknaden i år. Resultatet är en smartphone som Huawei kan känna sig väldigt stolt över. För att börja med storleken; Huawei har spelat sina kort mycket bra genom att hålla måtten liknande sin föregångare, då dessa enbart har ökat från 5 tum till 5,2 tum. Upplösningen på skärmen har uppgraderats till 1080p, vilket bidrar till en längre självständighet och som kanske inte hade uppnåtts genom en upplösning i 2K. Detta resulterar också i en lite mer begränsad storlek än andra konkurrerande smartphones och gör mobilen lättare att hantera med bara en hand. Vad har då förändrats i den nya modellen Huawei P8? Den största förändringen är den nya processorn HiSilicon Kirin 935 som med åtta kärnor utgör en dramatisk förbättring jämfört med förra året. Detta garanterar en bra prestanda även i de mest krävande situationerna.

HTC

HTC

Väntan på HTC One M9 är över. Den nya modellen av den taiwanesiska tillverkaren har varit en av de mest efterlängtade mobilerna i år. HTC One M8 vann många hjärtan förra året med sin spektakulära design, snygga gränssnitt och kraftfulla inre. Frågan är om den nya modellen M9 kan göra samma sak i år. M9 kommer med en Qualcomm Snapdragon 810 processor med åtta kärnor och en oproportionerligt stor makt. Den har även en mycket förbättrad 20,7 MP kamera och med några fiffiga funktioner som den senaste Sense UI har HTC One M9 gjort stora framsteg inom vissa områden. Andra områden, som skärm och design, har förblivit helt och hållet oförändrade.

ZTE

blades6

ZTE Blade S6 är redan en verklighet på marknaden. Sanningen är att det är en enhet som erbjuder tillförlitlighet i de åtgärder som vidtagits och med sitt förhållandevis låga pris för en smartphone, ger enheten en bra relation mellan kvalitet/pris. En av de första detaljerna som fångar uppmärksamheten hos ZTE Blade S6 är att denna modell levereras med Android Lollipop (med ett anpassat programskikt som inte precis är mycket påträngande). Dessutom överraskar också mobilen med sin Snapdragon 615 processor, en SoC som inte precis är vanlig på marknaden. Just den här modellen kan klassas in i mellanregistret bland ZTE mobiltelefonerna. Denna modell, som kommer med en HD panel (720p), har alla färdigheter för att vara en bra lösning i det dagliga livet för den genomsnittlige användaren. Dock kommer den aldrig att kunna konkurrera som jämlike med modellerna som utgör high-end produkter, något som bör beaktas vid bedömningen av dess tekniska kapacitet. Faktum är att ZTE Blade S6, som har ett RAM på 2 GB, erbjuder intressanta alternativ såsom stöd för 4G-nät eller att utöka sitt interna minne med hjälp av microSD-kort.

ZTE har även andra populära modeller på marknaden, till exempel den senaste ZTE Blade 4G Vec, som har ett intressant pris och prestationer som bör beaktas. Den har en anmärkningsvärd kamera som kan jämföra sig med Moto G av Motorola, vilken som för tillfället är en av de största i det genomsnittliga intervallet. När vi pratar om mellanregistret talar vi om egna interna komponenter i en aktuell medelmobil med två eller fyra processorkärnor och runt 1 GB i RAM-minne. Denna ZTE smartphone har en Qualcomm Snapdragon 400 quad-core processor, 1 GB RAM och en IPS-skärm på 5 tum med HD-upplösning. Detta är inget nytt under solen, utan det som är anmärkningsvärt är dess anslutningsmöjligheter då det är en av de få i mellanregistret med 4G/LTE-anslutning.

Sony

xperia-z3

Den japanska tillverkaren håller ett ostoppbart tempo och presenterar hela tiden nya modeller. I fjol vår kom Xperia Z2 och i september Xperia Z3. Bland de nya modellerna i år finns till exempel Sony Xperia M4 Aqua.

LG

medium05

LG har infört fyra mid-range terminaler på marknaden som kommer att ersätta de olika L-modellerna. Modellen LG Magna är redan välkänd bland konsumenterna. Andra presenterade smartphones tillverkade av LG är Spirit, Leon och Joy, med vilka LG söker sin plats i mellanregistret med en attraktiv kvalitet/pris relation. Det koreanska företaget kommer inom kort att släppa sitt nya flaggskepp, LG G4. En smartphone som kan skryta med en utmärkt skärm, snygg design och framför allt, en kamera med funktioner som är typiska för en SLR-kamera.

Motorola

motorola_moto_g_8gb

Motorola har släppt den andra versionen av sin telefon Moto E som är en av de mobilerna med bäst mervärde bland de smartphones som för närvarande presenteras på marknaden. Den nya enheten har mer flashminne och en kraftfullare processor och framförallt ett attraktivt pris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*