Teknik nyheter

Feb 24

iphone_6s_vs_nexus_6p_thumb800

När det gäller mobiltelefoni och smartphoneteknik kan man utan tvivel säga att det idag är en finess i stort sett de flesta bär med sig i vardagen. Förr var det betydligt enklare att införskaffa sig en ny mobil – utbudet var tämligen dåligt och konkurrensen inte direkt tät, vilket gjorde det lätt att hitta en helt ok telefon. Man kan lätt tro att mobiltelefoner var en billig historia förr i tiden, men faktum är att de tidiga modellerna med dagens ögon få funktioner var relativt dyra i förhållande till dagens avancerade enheter.

Att välja telefon idag är inte ett enkelt val. Det finns inte bara olika modeller till utseendet att välja bland utan även olika operativsystem och tillverkare. Android – iOS – Windows eller Blackberry: vad ska man välja? Det kanske allra vanligaste är att man väljer att prova en typ av smartphone och sedan fortsätter hålla sig till samma system och tillverkare. Många Applefantaster kan inte tänka sig att använda någon annan telefon än iPhone och om sanningen ska fram är det nog ändå mest grundat på marknadsföring och Steve Jobs imponerande drag att göra teknik personlig och till en livsstil.

Här nedan kommer vi gå igenom några av de mest synliga argumenten för att Android telefoner faktiskt är bättre på många plan än ovan nämnda iPhone.

Lagringsutrymme
När du köper din nya iPhone får du endast med dig det lagringsutrymme du väljer vid köptillfället. De flesta av alla Android telefoner har ett slags micro sim kort som du enkelt och skapligt billigt kan köpa ytterligare utrymme till. Zte blade är en prisvärd mobil och ett bra exempel på en modern Android som ger dig mycket utrymme för pengarna.

Batteri och kabel
Börjar ditt batteri krångla är det genast ett stort problem för iPhone ägaren. Du kan nämligen inte bara köpa ett nytt och stoppa i telefonen. När det gäller Android kan du med de flesta modeller (som exempelvis flera zte mobiltelefoner) allt som oftast ta bort det förstörda batteriet och ersätta det med ett nytt. Android enheter kan praktiskt laddas med USB-sladd medan iPhone endast laddar sitt batteri med den speciellt anpassade sladden.

Dubbla funktioner
Flera av Android telefonerna kan utöver sin funktion som smartphone även användas som fjärrkontroll tack vare sin IR-blaster. ZTE’s blade v6 är ett bättre val än iPhone just på grund av den här fiffiga sensorn eftersom att iPhone inte har någon liknande funktion att erbjuda sina användare.

Smidigt filsystem
Ett av Android telefonernas vinnande argument gentemot iPhone är enkelheten när det gäller filhantering i systemet. Du kan enkelt dra och spara filer mellan din telefon och dator. Du har full access till dina filer när du ansluter Androiden till datorn. iPhone har inget enkelt filsystem och kräver att du synkar allt via iTunes.

Valbarhet
Som vi nämnde i inledningen finns det ett enormt utbud av Android modeller, vilket kan vara förvirrande till viss del men i det långa loppet en stor fördel eftersom du alltid har ett alternativ som passar dina önskemål om storlek, prestanda och design. Pratar vi iPhone kan du garanteras en stilren design, men dina alternativ är få och inte i närheten av Android-djungeln.

Hårdvara
iPhone må ha en avancerad och utvecklad teknik men faktum är att Apples vassaste modell inte kommer i närheten av de mest innovativa modellerna med Android system. Prestandaegenskaper som RAM och batteritid är i många fall bättre på prisvärda mobiler med Androidsystem.

Multitasking
Android har fokuserat på denna bit sedan en tid tillbaka och många vill hävda att det är anledningen till att de föredrar systemet före iOS. Det praktiska multitask-fönstret används dit man enkelt drar de appar man önskar ha igång samtidigt. Det kan exempelvis vara en video som visas via YouTube-appen och access till enhetens filsystem eller SMS-skrivande.

Android är överlägset bäst
Jämför man iPhonen med Androidtelefoner märker man snabbt att det finns många fördelar med Androidtelefoner. Var du inte övertygad om att prova en Android istället för iPhone innan så är du nog det nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*