Teknik nyheter

Aug 09

smartphone

Att vi alla är slavar åt vår smartphone är nog ingen hemlighet, att ”checka” av mobilen innebär idag betydligt mycket mer än att enbart se efter om någon försökt att nå en. Är det inte sociala medier, surfande eller mailande är det underhållning i form av musik, film eller spel. Vardagen är på ett helt nytt sätt synkat till en enda enhet, mobilen.

Men det här med att ”hålla på med mobilen” stup i kvarten – kan det ändå inte föra något positivt med sig? Eller är det bara en distraktion från verkligheten? Ja och nej. Smartphoneanvändandet kan utan tvekan påverka det mesta i positiv anda, framför allt när det kommer till den arbetsmässiga vardagen.

Med rätt verktyg och applikationer kan användarens smartphone på högsta allvar både spara tid och pengar samtidigt som den genererar mer produktivitet i arbetet. För var dag inser fler och fler företag att mobil teknologi inte behöver vara ett negativt inslag utan tvärtom kan skapa fördelar och vinstprofit. Vilken som är den bästa smartphone är svårt att säga, generellt sett brukar företag anse att Android telefoner är bättre än iPhone.

Här följer ett par viktiga punkter som bevisar varför smartphones faktiskt kan hjälpa medarbetare att vara fokuserade på sina arbetsuppgifter och hjälpa företaget att växa.

Uppgiftshantering
Mängder av mobilanpassade tjänster ser till att användaren har koll på agendan och vet vad som måste prioriteras. En populär tjänst är Toodledo som håller stenkoll på vad som måste bli färdigt genom att sortera alla rutiner i mappar. Tjänsten har liksom många andra en gratisversion som är av det enklare slaget, vill man ha en komplett tjänst är PRO-versionen att rekommendera som ger tillgång till alla funktioner och fördelar. Nackdelen med just Toodledo är att tjänsten enbart fungerar för Apple-baserade enheter och inte Android. Det kan vara orsaken till att företag väljer andra tjänster eftersom exempelvis kinesiska ZTE erbjuder några av de bästa smartphones tillverkade med Androidsystem. Just ZTE mobil anses av många vara den bästa mobilen just nu.

”Remember the Milk” är en annan stor favorit när det kommer till den här typen av mobiltjänster och den synkar däremot med Apple, Android och Blackberry.

Man ska alltid komma ihåg att utgå från hur företagets verksamhet ser ut eftersom att olika tjänster erbjuder skilt innehåll och något som fungerar bra för en mindre typ av arbetsplats kanske inte alls är det bästa alternativet i praktiken för en större arbetsplats osv.

Resande i jobbet
Smartphones ger smidiga lösningar för den som reser mycket i arbetet eftersom dagens flygbolag erbjuder mobilanpassade sajter som gör det möjligt att enkelt checka in online samt få sin biljett direkt i mobilen. Moderna smartphones som exempelvis en prisvärd mobil som ZTE har ofta en applikation inbyggd där man kan ta emot biljetten i scannad form som man enkelt visar upp direkt vid säkerhetskontrollen och boardingen (om det gäller flyg, tåg fungerar snarlikt).

Säljare ”on the road”
Många säljare ägnar sin vardag åt att besöka kunder på olika platser, det innebär att man säkerligen inte har tillgång till ett riggat kontor alltför ofta. Tidigare har detta skapat en enorm försening när det kommer till att exempelvis lägga beställningar. Med dagens smartphones kan säljaren däremot i samma ögonblick kunden frågar om låt säga varor på lager ge en aktuell status på vad som finns tillgängligt att beställa. Så länge man har uppkoppling kan man helt enkelt ge kunden exakt information och därefter smidigt maila in ordern till kontoret eller via ett internt orderssystem om företaget har ett sådant. Oerhört effektivt och produktivt när det kommer till business och försäljning, dessutom ett stort plus för kunden som får ut mycket av det korta mötet med säljaren.

E-mail
Att vara möjlig att nå oberoende av var man befinner sig är guld värt för många företag när det kommer till produktivitet inom verksamheten. Många gånger kan ett beslut behöva tas omedelbart för att inte ett problem ska uppstå som kan ställa till stora bekymmer och ett mail kan vara räddningen många gånger. Man ska dock tänka på att det ändå inte är samma sak att skriva långa mail från en liten smartphoneskärm, har man möjlighet att läsa inkommande mail och flagga de man behöver lite mer tid för att svara på. När man väl är på plats vid en dator tar man sig an de mail man tidigare redan läst på språng.

Även om man som sagt inte så enkelt skriver långa essäer på en smartphone är det en stor fördel att kunna svara alla mailande personer lite kort som en uppskattad bekräftelse på att mailet kommit fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*