Livsstil, Sport & Utomhus

Sep 06

Golf är en sport som kombinerar skicklighet med mental styrka och fokusering. Framförallt är den mentala biten väldigt avgörande och den som inte klarar av det mentala spelet blir inte framgångsrik ute på banan. Det finns dock ingen anledning till oro, det finns nämligen massvis med metoder för att lära sig behärska nerver och liknande, samt att bli skickligare på den mentala biten av sporten. Detta ska vi guida dig igenom i den här artikeln. Vi ska även förklara fenomenet hur din spelmiljö kan hjälpa dig med de bitarna.

Golfklubbar Stockholm

Givetvis är det viktigt att få mycket träning, både på det mentala och det speltekniska för att förbättra alla delar av ditt spel. Då räcker det inte med att bara träna under högsommaren när banorna är som finast. En riktig skicklig golfspelare behöver kunna behärska spelet i många olika väder och yttre förutsättningar. Därför kan det vara smart att redan på vårkanten vilka öppna golfbanor som finns då. Finns många golfklubbar i Stockholm med lång säsong.

Egenskaper hos en bra golfspelare

Det finns såklart många egenskaper som är viktiga för att bli framgångsrik på golfbanan. Men om vi lämnar de rent speltekniska detaljerna och istället fokuserar på de delarna som har med det mänskliga psyket och allt runt omkring att göra. För golf är som sagt till stora delar en mental sport där man inte blir någonting om man bara tränar på det rent spelmässiga detaljerna.

Skapa en slagrutin

Något de flesta experter på ämnet är rörande överens om är att man bibehåller ett enormt fokus under själva slaget. När det är din tur att slå måste det vara ett fullständigt fokus på det du ska göra där och då. Allt som varit innan och allt som ska komma efter måste stängas ute just för den stunden. Börjar du tänka på att du börjar hamna efter i tävlingen och att du nu är tvungen att göra ett bra slag blir det väldigt svårt att prestera. Istället är det väldigt viktigt att se varje slag som ett separat moment och göra allt för att lyckas med detta. Och i utbyte mot att kräva omedelbara resultat får man istället lita på att detta kommer förbättra dina resultat över tid och lita på processen. Ett vanligt tips för att lyckas uppnå detta fokus är att skapa en spelrutin. Det kan vara ett antal saker du gör, tänker på och liknande inför varje slag. Det kan exempelvis handla om att andas på ett visst sätt, visualisera ett perfekt slag, eller att fokusera blicken på en viss punkt. När du hittat en slagrutin du är bekväm med försöker du sedan göra samma sak varje gång.

Lär dig kontrollera dina känslor och reaktioner

Detta säger sig i princip sig självt att det är viktigt för att lyckas på golfbanan. Väldigt få golfspelare klarar av att vara arga och prestera samtidigt. Viktiga saker att tänka på här är att glömma och gå vidare fort. Är du fortfarande arg för föregående slag när du ska slå nästa är risken väldigt stor att det kommer bli ett nytt misslyckat slag. Det finns nämligen ingen möjlighet att ändra på ett redan slaget slag, så varför hålla på och älta det? Ett tips kan vara att börja tänka på något helt annat än golf när du gjort ett dåligt slag. Sedan ställer du om huvudet igen när det är dags för nästa slag. Annars kan man ta fram en klassiker som att ta några djupa andetag och räkna till 10. Allt som fungerar för dig när det gäller att dämpa dina känslor över ett dåligt slag är en bra metod. Samtidigt är det inte bra att vara för glad efter ett lyckat slag. Det gäller hela tiden att fokusera på nästa uppgift.

Ha kul

Detta kan låta som ett enkelt och simpelt tips, men är de facto kanske det allra viktigaste. Golf är ett spel och som alla spel är det viktigaste att ha kul. Det kommer göra dig mer harmonisk på banan och med största säkerhet också mer framgångsrik. Försök hitta glädjen i spelet och att utvecklas på kontinuerlig basis. Ett annat sätt att hitta dit är att försöka tänka tillbaka på vad det var som fick dig att falla för spelet en gång i tiden.

Aug 17

Den största staden som är belägen i delstaten Kalifornien i USA, L.A som det förkortas förknippas ofta med kändisar och exklusivitet i stadsdelarna såsom Beverly Hills och Hollywood. Det behagliga klimatet gör att du gärna föredrar att sitta på Santa Monica State Beach tillsammans med tusentals andra och njuta av sol och värme, samt det fina vattnet. Los Angeles är dock staden som kan erbjuda allt om du möjligtvis skulle tröttna på strandlivet.

Shopping i Beverly Hills

I Beverly Hills kan du strosa på den populära gatan Rodeo Drive som är en känd gata där flera filmer och serier spelas in. Här åker många lyxiga bilar förbi och modemedvetna människor. Det är även på denna gata som de dyrare märkeskedjorna ligger såsom Chanel och Dior. Fastän shoppingen här kan vara över samtligas prisklass så är det trevligt att enbart strosa runt och se de pampiga affärerna och bilarna. Du kan också uppleva Beverly Hills genom guidade turer som tar dig runt i området samt visar och berättar om vad som ses.

Santa Monica Beach

Denna strand är en utav de populäraste i Los Angeles, många turister vill uppleva den just för att den har varit med i många välkända filmer och serier. Men för den som inte är insatt i den världen är det ändå ett perfekt ställe att njuta och sola på, stranden är enorm och det finns plats för mycket människor på samma gång. För den som är intresserad av att testa på surfing finns det flera surfingskolor närliggandes som lär ut surfing. Du kan välja emellan individuella surfinglektioner eller Surfcamp som då är pågående under några veckor. Tillsammans med en instruktör får du sedan grundläggande lära dig att surfa och njuta av vågorna i havet.

Disneyland i Anaheim

Nöjesparken som är en utav de mest besökta i hela världen, den är alltså mycket populär och ett måste att göra i Los Angeles. Grundaren är The Walt Disney Company och nöjesparken bygger givetvis på karaktärer från filmerna. Disneyland erbjuder inte bara en sagovärld utan också hotell, spa, restauranger, affärer, tillställningar och event. Hela konceptet är stort och verkligen värt ett besök för samtliga resenärer.

Warner Bros studio tour

Följ med bakom kulisserna och se platser, kostymer och annat där kända filmer och serier har skapats och spelats in. Här får du en guidad tur i Hollywoods studios och ta del av exempelvis soffan från serien Vänner samt huset från Gilmore Girls eller Batman-relaterade objekt. I december 2016 lanserades även en Harry Potter-sektion där du kan se rekvisita och kostymer från filmerna. Detta är ett utav alla ställen i Los Angeles som du måste besöka under din vistelse.

Gracias Madre

Denna restaurang är belägen i West Hollywood och har mexikanska influenser i maträtterna. Varför den blivit så populär är på grund av det stora utbudet av god och hälsosam vegansk kost. Restaurangens råvaror är både närproducerade och ekologiska. Veganmat blir både gott och spännande här och det är till en rimlig prisklass. Restaurangen är inte bara populär bland turister och besökare utan även kändisar ska ha setts på restaurangen.

Hollywood Bowl

Utomhusscenen finner du i Hollywood och har funnits sedan 1922. Scenen används främst för tillställningar med musik och många välkända artister har framträtt här. Har du införskaffat dig biljetter till detta är det något som verkligen måste upplevas. Det är inte bara musikframträdanden som framförs utan även intervjuer med olika kändisar med mera. På området finns det många möjligheter när det kommer till att äta och dricka, flera restauranger med delikata menyer samt lättare snacks som serveras på din plats.

Walk Of Fame

Längst gatan Hollywood Boulevard finns den 2 kilometers långa sträckan med stenar i konstgjord marmor där varje platta har en röd stjärna. I stjärnorna hedras namn på olika personer samt en symbol som visar vilken bransch personen i fråga varit verksam i och hedrats för. De olika branscherna är film, TV, musik, Radio och teater. I november 2016 fanns det totalt 2594 stycken stjärnor och flera kända svenskar har hedrats bland annat Ingrid Bergman, Greta Garbo och Signe Hasso.

Malibu

Det är givet att dra en roadtrip USA till Malibu, staden ligger cirka 20 minuters bilfärd från Los Angeles centrum. Malibu erbjuder mängder med olika stränder, de populäraste är Zuma Beach och El Matador State Beach men det finns också flera stränder som är mer avskilda.

Denna listan hade kunnat fortsätta i en evighet – men vi hoppas att detta ska ge dig lite inspiration inför din L.A-resa. Los Angeles är en enorm stad med ett fantastiskt utbud av upplevelser och äventyr.

Jun 05

Att cykla anses som ett praktiskt färdmedel, du tar dig från punkt A till punkt B snabbare genom att cykla än att gå. Det krävs inget körkort för att cykla vilket resulterar i att personer i alla åldrar har möjligheten att använda detta färdmedel. Det är dock viktigt att du är förberedd och har det du behöver för cykling, samt att du är extra noggrann med säkerheten, man befinner sig trots allt i trafiken och bör vara försiktig. Det finns olika skydd och cyklar beroende på hur och var du ska utföra aktiviteten.

Det är viktigt att du väljer en cykel som passar för ditt tänkta ändamål och det finns även andra saker du bör veta innan du köper en ny cykel. Vill du köra fort och hårt i terrängen är det en mountainbike du ska satsa på, medan en racercykel passar utmärkt som träningsredskap. Det finns en mängd olika cyklar, i varierande prisklass och funktion. Lägg ner tid på ditt cykelköp och fundera över hur mycket pengar du är beredd att lägga. Ett tips är att handla direkt från en cykelbutik, då kan du få svar på alla dina frågor och se vad säljaren rekommenderar för just dig och ditt behov. Du får även chansen att testcykla, något som kan vara avgörande i jakten på den ultimata cykeln.

Fördel med att cykla

Förutom att cykling är praktiskt är det också ett utmärkt sätt att komma i form om man använder det på rätt sätt. Det är skonsamt för kroppen samtidigt som både hjärta och muskler får arbeta. Det belastar heller inte på samma sätt som till exempel löpning gör, varför det är många skadade löpare som använder cykling som ett alternativ. Precis som med all annan träning är det viktigt att du börjar lugnt. Hetsa inte upp på cykeln och tro att du kan cykla 7 kilometer på en kvart. Alla kan cykla, det är ingen sport som kräver hög IQ utan tekniken är lätt att förstå. Både människa och miljö mår bättre av att aktivt välja bort bil och buss.

Cykeltillbehör

Men det räcker inte bara med en cykel för att vara redo för vägarna. Har du rätt cykel tillbehör blir både du och cykeln snäppet vassare. Cykeltillbehören är A och O för en behaglig, och framförallt trygg, resa. Den viktigaste av dem alla är givetvis cykelhjälmen. Hjälmar säljs i en uppsjö av olika färger, variationer och former och eftersom detta är en billig livförsäkring är det viktigt att du lägger ner tid på ditt hjälmköp. Hjälmen ska sitta perfekt på huvudet, ha bra ventilation, varken väga för mycket eller för lite och vara CE-märkt. Har cykelhjälmen en CE-märkning innebär det att den gått igenom samtliga säkerhetskrav och direktiv uppsatta i EU och EES.

Ett annat tillbehör du kan lägga lita extra pengar på inför framtida cykelresor är cykelskorna. Det finns olika sorters skor för olika sorters cyklar, så först och främst ska du prata med din cykelhandlare. De är utbildade och vet precis vilka skor du ska köpa för att få rätt komfort till cykeln du valt. Några saker du ändå kan tänka på när du ska köpa cykelskor är passformen, ventilation, sulan och spännsystemet.

Halva nöjet med att cykla är att man får se så mycket mer av naturen än om man åker bil eller buss. Skogen med all dess natur, färgglada fält med nyutslagna blommor, människorna i staden. För att inte missa allt detta är ett par cykelglasögon att rekommendera. För visst undviker man helst att få små, envisa flugor i ögonen? Leta efter ett par med ytor av gummi, så du inte riskerar att de halkar omkring i ansiktet om det blir svettigt.

Glöm inte bort detaljerna

En cykel behöver inte gå igenom någon besiktning, men det betyder inte att man ska glömma bort cykelns viktigaste delar helt och hållet. Att ta hand om hjul och däck är ett måste för att upprätthålla standard och fart. Cyklar du regelbundet rekommenderas att du byter däck varje år, då slitage och nötning på gummit inte bidrar till en trygg resa. Ett annat tips för att få cyklingen att flyta på bättre är att införskaffa en liten pump, som du kan ha med dig på resan om olyckan skulle vara framme. Andra viktiga detaljer att komma ihåg är att dra åt skruvar och muttrar med jämna mellanrum, och se till att inga ekrar sitter löst.

Kom ihåg att du inte behöver köpa någon extremt avancerad cykel direkt. Börja litet, och uppgradera sedan när du väl kommit in i cykeltänket. Det viktigaste är att du vågar hoppa upp på hojen och börja trampa.

Maj 30

Många drömmer om ett drömkök, men låter det vara just en dröm då ekonomin inte räcker till. Men det finns många tips hur du kan gå tillväga för att komma undan med en budget som kan passa dig och din plånbok. Det finns ett otroligt stort utbud vilket gör att man inte vet var man ska börja sitt letande efter alternativ som inte är allt för dyra. Nedan kan du få inspiration för inredning till ett bra pris, vad en härlig belysning kök kan ge för effekt och hur du får ett vattensäkert kök.

Inredning kök

När du ska köpa kök kan du börja med att
fokusera på inredningen i köket. En bra början kan därför vara att besöka lokala second-hand affärer. Där finns ett ordspråk som säger ”någons skräp, en annans skatt”. Förutom att komma undan billigt, sparar du på miljön genom att köpa något som någon annan inte har användning för längre och i vissa fall kan även pengarna gå till välgörenhet. Om du söker efter något specifikt och känner att tiden att besöka affärer fysiskt inte räcker till, finns det mängder av olika lokala second-hand sidor som du enkelt hittar via din sökmotor. Även på sociala medier så som Facebook där du till och med kan efterlysa om vad du söker, vilket dessutom är gratis.

Köksapparater och köksutrustning är något de flesta behöver och det kan vara bra att tänka på att köpa matchande prylar då de oftast står synligt, detta gör att helheten blir mer enhetlig. Satsa på en mer neutral färg så som vitt så du kan ha färg på till exempel stolarna. Stolar kan nämligen vara ett spännande inslag i inredningen och köket. Du kan därför satsa på stolar i roliga färger, detta är enkelt att göra själv. Du kan köpa billiga stolar begagnat och därefter måla om dem i önskad kulör.

Färg

Något som är viktigt att tänka på när du vill ha olika färger i ett rum är att följa de grundläggande färgreglerna som finns. Detta är enklast om du använder dig utav ett färghjul, detta är något som du enkelt kan hitta på Google som kan hjälpa dig att se vilka färger som passar bra ihop. Annars är det lätt att färgerna skär sig och skapar kaos istället för harmoni, och man vill såklart uppnå en härlig atmosfär i hemmet.

Köksluckorna, väggarna och bänkskivorna

När det kommer till detaljer som kan lyfta hela köket, kan enkla saker så som att byta ut knopparna på skåpen, till att måla köksluckorna göra stor skillnad. Du kan även om du har budgeten byta ut köksluckorna och ha skåpsluckor som öppnas automatiskt när du trycker på dem, detta kommer garanterat ge ditt kök ett nytt lyft.

Att måla om hela köket kan nämligen bli dyrt, så att fokusera på detaljer kan vara en bra början för att göra en mindre renovering. En annan lösning är att måla en fondvägg, som innebär att du målar om en vägg i köket som kommer ge ett helt nytt intryck till köket även fast det är en sådan liten förändring. Något som också är viktigt i köket är bänkskivorna, du kan enkelt lägga på en laminat-skiva som är likande granit eller trä till utseendet.

Belysning kök

Något som du säkerligen har tänkt på men som är svårt att följa under tiden är hur du ska köpa ditt drömkök utan att spräcka budgeten. Även om det kan vara genomtänkt och noggrant planerat kan avvikelser i processen förekomma. Något som oftast glöms bort eller rent av inte prioriteras är belysningen, som faktiskt är mycket viktig.

Att ljus påverkar humöret är ingen hemlighet, föreställ dig det varma ljusskenet från en eldstad eller ljuset från en gatubelysning och hur det får dig att känna. Detsamma gäller när du ska välja belysning till ditt kök, ljus kan lura våra sinnen att tro att där är mer plats än vad det egentligen är. Dessutom är det viktigt att tänka igenom vad för funktion du vill kunna få ut av belysningen, ifall du vill kunna se klart eller om du vill känna dig avslappnad.

Vattensäkert kök

Att ha ett vattensäkert kök är något som garanterat hjälper dig att spara pengar i längden, det är därför viktigt att satsa på kranar av bra kvalité och se över så det inte läcker någonstans. Vattenskador kan nämligen bli väldigt dyrt att reparera och kan kräva att du behöver byta ut allt på grund utav mögel och fukt.

Om du behöver byta ut fläkten i köket, eller köpa en fläkt tänk på var du placerar den så att det inte ger ett rörigt intryck, omge den gärna med en öppen hylla så att du kan ha dina kryddor där tillexempel. Köp heller inte en dyr fläkt, då de dyra fläktarna oftast är tillverkade i samma fabrik som de billigare.

Maj 18

Image Source: Deluxosphere.com

Cykling – ett nöje för alla!
Cykeln, så som vi känner igen den, har funnits i nästan 150 år och den lär nog finnas kvar i många år till. Med all rätt, cykling är ett utmärkt sätt att kombinera motion med framkomlighet, naturupplevelse och kanske äventyrlighet. I cykelns barndom var den gjord i trä och utan stötdämpande gummidäck, det var alltså en ganska obekväm upplevelse. I dag finns det många olika sorters cyklar som är anpassade för var, hur och av vem de ska brukas: om den ska köras i terräng eller på asfalt, om den ska framföras i högt tempo eller i maklig takt, för barn eller vuxna. Allt för att upplevelsen ska vara den bästa.

Att åka till en butik och säga att man ska köpa cykel räcker alltså inte längre. Man måste också tänka igenom vad man främst planerar använda den till, vem man är och vilka behov man har. Man kan även googla ”cyklar rea” för att hitta ett kap!

Vardagscyklisten
Om behovet är att ta dig till arbetet och till affären eller kanske en liten cykeltur med familjen ibland för att motionera lite så är det en standardcykel som rekommenderas. En standardcykel är inte samma sak som en tråkig cykel! Nej, här finns många modeller och finesser för att göra de vardagliga turerna så behagliga som det bara går. De vackra standardcyklarna med högt styre och pakethållare ger en behaglig cykelupplevelse i ett normalt tempo. Ofta är damcyklarna försedda med en korg på styret och kanske ett kjolskydd på bakhjulet. Allt för bekvämlighet och säkerhet. En cykel kombinerad med en elmotor, en el-assisterande cykel, hjälper dig som känner att benmusklerna kanske inte riktigt räcker till i alla lägen eller när det är många upp- och nedförsbackar.

Motionären och den tävlande
Med alla vackra vägar i Sverige så är det inte konstigt att många väljer att sätta sig på cykeln för att förbättra sin kondition. Målet kan vara att klara av en Vätternrunda eller Hisingen Runt. För andra är det bara en bättre kondition som eftersträvas. Oavsett så är det en nätt och lätt cykel som gäller, utan pakethållare och andra tillbehör. Cyklarna har ofta många inställningslägen för att du ska hitta bästa sittposition i kombination med att få till den maximala aerodynamiken.

Äventyraren
Oavsett om det är branta backar, stenar och nedfallna trädstammar eller bilar och betongblock som ska forceras så kräver det sin cykel! En Mountainbike anpassad för staden, skogen eller grusiga underlag gör det till ett rent nöje för dig att trampa dig fram medan du undviker hinder i din väg.

Akrobaten
För många är ju cykeln så mycket mer än bara ett fortskaffningsmedel eller en motionsform. Det är för dig ett nöje och en hobby att med en BMX-cykel göra volter och hopp, försöka dig på olika trick som att stå på bakhjulet. Eller så vill du prova något nytt och antar utmaningen att lära dig bemästra en enhjuling.

Barnet
Klart att barnet ska få en cykel! Hur gammalt är det? En trehjuling passar mindre barn som inte är så stadiga och som dessutom kanske gillar att lägga nallen, hinken och nappflaskan på flaket. Är barnet lite stadigare så kan en spark- och springcykel vara perfekt för att öva upp balansen. En spark- och springcykel är alltså som en liten cykel men utan pedaler, barnet sitter på sadeln och stampar av med fötterna i marken. Är det dags för den första riktiga barncykeln med två hjul, den som barnet drömmer om, den med eller utan stödhjul? I dag finns barn- och juniorcyklarna i olika utföranden precis som för vuxna. Det finns standardmodeller, trickcyklar och de som är lite sportigare i utförandet.

Köpet
Butikerna brukar emellanåt sälja ut sitt befintliga lager för att få plats med kommande säsongs nymodigheter. Om du inte är ute efter det senaste märket så kan det vara smart att köpa en cykel på rea. Kanske vet du exakt vilken cykel du vill ha eller kanske vet du bara att du vill ha en cykel. En specialiserad cykelhandlare kan hjälpa till och komma med goda råd för att välja den bästa cykeln för dig, för dina ändamål och din budget. Ofta har handlarna en egen verkstad eller ett bra kontaktnät för att hjälpa till med reservdelar och service när det behovet uppstår. För en cykel är en investering i något som ska hålla länge, den bör därför få lite omvårdnad emellanåt.

När du sedan står där med din nya fina cykel med händerna på styret och hjälmen på huvudet så ska du känna att det här är cykeln för dina behov och du ska känna dig nöjd. Det här är följeslagaren i många år framöver!

Apr 13

När det kommer till klockor finns det mängder av varumärken, vilka alla verkar inom sin egen kategori när det kommer till pris och marknad. Många av de stora aktörerna som funnits på marknaden i tider tillverkar klockor som säljs till de högsta priserna. Rolex är ett bra exempel på klockmärke inom denna kategori.

En annan kategori av märkesklockor, när det handlar om lyxmodeller, är vad som skulle kunna kallas för ”första nivåns lyxklockor”. Det vill säga klockor som kostar mer än andra, men samtidigt har ett rimligt pris för den som vill köpa herrklockor och damklockor av hög kvalitet. Vanligtvis ligger prisnivån från 3000 kronor upp till 10000 kronor. Stora pengar för många, men ändå ett bra alternativ för lyxiga klockor eftersom nästa nivå svider betydligt mer i plånboken.

Fördelen med den här lyxkategorin av märkesklockor för herrar och damer är det faktum att modellerna många gånger inte håller sämre kvalitet än dyrare alternativ. Tvärtom används ofta samma typ av material för att tillverka klockor till detta pris som till högre pris. Det gör också anledningarna fler till varför man ändå bör satsa på att köpa en kvalitetsklocka istället för en billig modell. Här följer några förklarande punkter på skillnaderna mellan budgetklockor och lyxklockor.

  1. Glaset

De flesta klockor på dagens marknad har två typer av glas; mineralglas eller syntetiskt safirglas. Det första är betydligt billigare. Det går inte sönder lätt, men kan få sprickor vid hårda slag. Safirglas används på dyrare klockor och ju grövre glaset är, desto mer tåligt och mindre risk är det att det går sönder. Det lyxigare safirglaset är också oerhört reptåligt, vilket man ser tydligt på välanvända lyxklockor, där armbandet må vara slitet men glaset i sitt ursprungliga skick.

  1. Urverket

Schweiz är förutom sin berömda choklad även känt för sina kvalitetstillverkade klockverk. Även Japan är duktiga på att ta fram urverk till sina egna japanska klockmärken. Det finns såklart andra länder som står för tillverkning av urverk, men ett köptips för lyxiga klockor i denna priskategori är att satsa på en klocka med antingen schweiziskt eller japanskt urverk. Är klockan inte av ett japanskt varumärke, såsom Casio eller Seiko, bör man helst välja schweiziskt urverk i första hand.

  1. Traditionell klocktillverkning

Dam klockor och herrklockor som enbart har tillverkats med fokus på utseende och design är inte värt sitt pris i det långa loppet. Man bör istället satsa på en klocka tillverkad av en äkta klockmästare. Framför allt när man köper klockor av detta slag, med en något högre prislapp. När en klocka är framtagen på ett noggrant och professionellt sätt är den inte bara stilig, utan även bekväm och användbar. Schweizarna är på denna punkt oövervinneliga då de har förmågan att alltid hålla hög nivå, oavsett pris, när det kommer till funktion och bekvämlighet.

  1. Tillverkningspris

Faktum är att många budgetklockor är tillverkade till en ytterst liten kostnad. För att skapa en billig produkt används material av mindre bra kvalitet, i vissa fall betydligt sämre, och processen går från att vara hantverkarmässig som vid dyrare klockor till att bli till massproduktion i maskiner. Men vad som verkligen argumenterar för att investera i en dyrare lyxklocka är det faktum att de billigare alternativen, oavsett om det är klockor på nätet eller i butik, inte har ett relevant pris i förhållande till produktionskostnad. Vid en första anblick kan det kännas som ett lockande pris, men i själva verket är det inte i närheten av varans egentliga värde. En lyxklocka däremot har förstås sitt höga pris med vinstmarginal för både tillverkare och återförsäljare, men i detta fall handlar det om ett arbete utfört av mänskliga händer som kräver både talang och erfarenhet.

Att välja mellan budgetklockor och märkesklockor från lyxkategorier är i slutändan ett individuellt val utifrån behov, krav och möjligheter. Men det är alltid bra att ha kännedom om vad som ligger bakom dessa stora prisskillnader eftersom det faktiskt finns en hel del belägg för att lyxigare klockor kostar mer än armbandsur av sämre kvalitet. Vad som säljs bäst grundas även på andra faktorer som exempelvis trender och mode, vilket är två viktiga aspekter när det kommer till att väcka uppmärksamhet kring ett varumärke. Förr litade de dyrare märkena enbart på sin kvalitetsstatus och annonserade sällan i annat än de klassiska kanalerna. Idag ser man tydligt hur även dessa klockmärken, som försöker undvika att tappa marknadsandelar, väljer att möta sina kunder via de nya kanalerna.

Jan 25

Heliskiing är ett begrepp som blir allt vanligare för alla oss som älskar vintersport och utomhusaktiviteter i snö och kyla. Heliskiing innebär att en helikopter tar med dig upp på toppen av ett fjäll eller ett berg, och du tar dig sedan ner på egen hand på skidor eller bräda. Heliskiing är off-pist i sin renaste form då du får möjlighet att utforska naturen och backarna på ett helt nytt sätt, och sätta dina skidor i snö där ingen annan tidigare åkt. Heliskiing är den ultimata upplevelsen för dig som älskar skidor och att åka bräda, och som är redo att ta din passion till nästa nivå.

Hemavan Tärnaby är den perfekta platsen för heliskiing. Hemavan är en liten ort i Västerbotten i Lappland, belägen i Tärna distrikt. Den närliggande orten Tärnaby ligger 19 kilometer bort, och 150 kilometer från Hemavan hittar vi det populära Storuman. Hemavan är med sina 40 kilometer till den norska gränsen ett välkänt resmål för skidentusiaster från hela världen som fascineras av de svenska fjällen och som vill åka skidor och snowboard, prova på skoter och pimpelfiske och njuta av den nya flugan: heliskiing. Hemavan som skidort har över 50 olika nedfarter och 10 olika liftar, tillsammans med en Skicross-Arena och 2 stora snowparks. Här finns helt enkelt allt och lite till för alla som älskar vintersport och nya utmaningar, och den tuffaste utmaningen av dem alla stavas heliskiing.

En tuff utmaning både fysiskt och mentalt
Heliskiing innebär att du åker helikopter upp på en bergstopp och sedan tar dig ner på antingen bräda eller skidor. För att klara av denna utmaning behöver du vara en van skidåkare som utan problem hantera så kallade svarta pister eller off-pist åkning. Du bör ha många års skidåkning i bagaget och känna dig lika säker på skidor eller snowboard som när du står med båda fötterna tryggt på asfalt. Heliskiing är en utmaning som kräver att du är i god fysik, och det skadar inte att ha erfarenhet från stora skidorter i de tyska och franska Alperna, där backarna är lite tuffare än vad våra svenska fjäll som regel kan erbjuda.

När du kör heliskiing kan du behöva åka i bristande skare, med dimma eller snöyra, och det är bra om du behärskar att ta dig uppför en brant backe med skidorna på. Du vet helt enkelt inte vilka utmaningar som väntar runt hörnet, och det är det som är så spännande men också så utmanande med heliskiing. Detta är dock inget för nybörjaren, som gör bäst i att fortsätta åka några år i de traditionella backarna innan heliskiing kan komma på tal.

Välj och planera den perfekta heliskiingupplevelsen
Du kan utan problem kolla upp olika helikopterföretag och deras priser och erbjudanden på internet innan du anländer till Hemavan. De flesta företag som erbjuder heliskiing i området har informationsrika hemsidor och ger gärna information om den service och upplevelse de kan erbjuda. Kom ihåg att du oftast kan boka både hela heliskiingpaket och enstaka flygresor till toppen, och det finns ofta möjlighet att åka tillsammans med en erfaren skidåkare som kan terrängen och känner till de berg som du planerar utforska. Att åka tillsammans med någon kan vara att rekommendera åtminstone första gången du kör heliskiing. För att få mer information om de olika företagen som erbjuder heliskiing i Hemavan med omnejd kan du med fördel googla på ordkombinationer som helikopter hemavan, hemavan flyg, och helikopter pris.

Det är svårt att svara på när på året det är bäst att köra heliskiing eftersom det är svårt att förutsäga väder och vind. Olika säsonger ser olika ut, men rent generellt brukar december, januari och februari vara månader med bra snö- och väderförhållanden, samtidigt som dagarna under denna tid på året tenderar att vara ganska korta och temperaturerna ligger relativt lågt. Det finns många fördelar med att prova på heliskiing tidigt på säsongen när snön ofta är ganska torr tack vare den lägre dygnstemperaturen, och det finns ofta fantastiska väderförhållanden på lägre höjder. Under de senaste åren har dock februari och mars varit de populäraste månaderna för just heliskiing, och om du är sugen på att åka under denna period bör du vara ute och boka i god tid för att försäkra dig om att du får plats på just de dagar som du önskar. Genom att vara ute i god tid kan du också få ett bättre pris än om du väntar till sista sekund.

Jan 28

watch

Det är inte bara männen som förstått det betydande värdet i att bära en riktigt snygg klocka, även kvinnor har ett stort intresse för klockor som accessoar. Armbandsur till dam finns i en uppsjö och det handlar om att hitta just det märke och modell man bäst identifierar sig själv och sin stil med.

Hur hittar man snygga märkesklockor som tjej?

Är du sugen på en dyrare typ av damklocka kan du med fördel kika runt på andrahandssidor på nätet där det bland annat finns seriösa auktioner med märkesklockor för dam av olika stil och smak.

Märkesklockor går att shoppa både i fysiska butiker och på nätet. Just det sistnämnda är en perfekt shoppingplats då det finns ett fantastiskt utbud online av märkesklockor för dam.

Se till dina behov och din vardag, du kanske är en aktiv tjej som sällan klär dig i kontorsklädsel? Då passar förmodligen en lite sportigare variant som exempelvis en digital klocka i läckert läder eller silikon bättre än ett elegant armbandsur dam med stenatteraljer och silverdesign.

Utgå alltid från dig själv när du köper klockor online eller i butik – det är din egen smak och stil som måste gå före de aktuella trenderna, för faktum är att en damklocka ska hålla länge och i många fall vinner tidlös design före svår design

Guess

Amerikanskt varumärke som bildades i Kalifornien i början av 80-talet.

Känt för sina sofistikerade och trendiga armbandsur för dam.

Har en stor variation av modeller där i stort de flesta kan hitta en damklocka som passar både stil och smak.

Här finns allt från strassdekorerade armband till stilrena modeller med jeans eller läder som material.

Fossil

Amerikanskt varumärke som tillverkar allt från egna märkesklockor till kläder och smycken.

Varumärket erbjuder en väldigt stilfull klockdesign med eleganta och mjuka former som passar utmärkt till en kvinnas handled.

Seiko

Välkänt bland marknadens klockmärken och denna japanska tillverkare har i tider varit en av de största.

Här baseras designen på funktionalitet, teknik och elegans – något som framför allt passar stilfulla kvinnor som inte vill ha en allt för plottrig damklocka på handleden.

Citizen

En annan japansk tillverkare som sedan 20-talet tillverkat och sålt klockor.

Varumärket erbjuder egna märkesklockor i olika linjer som exempelvis deras ekologiskt drivna klockor och de mer klassiska modekollektionerna.

Tidlös design är återkommande i samtliga av varumärkets modeller, vilka än idag står sig starka på marknaden.

Michael Kors

Ett av dagens mer trendiga klockmärken där den kände designern skapar moderiktiga klockor för medvetna kvinnor.

Designern har bland annat genom sina klockor skapat en het trend med stilfulla klockor i rosa guld.

Hermes

Detta premiummärke tillverkar armbandsur för dam av högsta kvalitet där lyx och glamour står i fokus.

Märkets läderarmband har blivit en populär klassiker bland kvinnor.

Marc by Jacobs

Precis som Michael Kors har den här välkända designern lyckats få flera av sina klockor dam att bli en stor trend med stilikoner som företrädare för märket.

Även om Jacobs design är feminin har han lyckats förändra synen på att kvinnor ska bära små armbandsur – flera av hans modeller är relativt stora och rejält synliga på handleden.

WeWood

Italienskt klockmärke som skapar armbandsur för dam 100 % tillverkade av återvunnet trä.

Ett varumärke på rejäl uppgång i och med dagens fokus på miljö och hållbarhet.

Dessutom har klockmärket ett fantastiskt utbud online av märkesklockor för dam.

Adidas

Sportvarumärket som är favoriten bland sportiga och aktiva kvinnor.

Spännande modeller där man kan välja på allt från digital klocka till klassisk klocka med funktionellt armband.

Daniel Wellington

Ett av dagens mest populära och trendiga klockmärken med en svensk som grundare.

Har framförallt nått framgång genom sin lite preppiga design och utstickande marknadsföring där varumärket till och med är större än pampar som Rolex på sociala medier.

Hitta din stil

Välj din nya klocka med omsorg så kommer du att kunna bära den i många år framöver. Gå inte bara efter vad som är trendigt idag, utan hitta en klocka som passar in på den stilen som du bäst identifierar dig med. Väljer du en märkesklocka kan du nästan vara säker på att den håller god kvalitet under en mycket lång tid.

Dec 04

EPL-Christmas

Julen är en av våra mest speciella och traditionella högtider. Många förknippar julen med röda tomtar, änglar, glitter, juleljus och julmusik. För många har julen sett ut och firats på precis samma sätt i alla år. Det betyder inte att man inte kan forma den och göra julen precis så personlig som man själv vill. Vad sägs om ett julfirande med fotbollstema? Om du älskar fotboll är det väl givet att fotbollen ska gå som en röd tråd genom julhelgen! Fotbollen kan få mer utrymme i julfirandet, både bland dekorationer och julklapparna. Inslagna fotbollsprylar under granen blir uppskattade klappar för stor som liten.

Hur mycket älskar du fotboll?

Fotboll är en av världens mest populära sporter. Enligt Fifa, internationella fotbollsförbundet, spelas fotboll i drygt 200 länder och sysselsätter ungefär 240 miljoner spelare. Världen över engagerar sig miljontals människor både som åskådare och utövare, och sporten är så mycket mer än bara en hobby. Det handlar om så mycket mer än att bara sparka in en boll i ett mål. Det finns mängder av anledningar till att alla älskar fotboll. Det är känslor, engagemang, spänning och gemenskap. Hur mycket älskar du fotboll? Hur mycket fotboll vill du ägna julhelgerna åt? För den riktigt inbitne fotbollsälskaren finns tallrikar, pappmuggar, servetter och så vidare med fotbollsmotiv som man kan duka julbordet med. Eller varför inte klä julen i favoritlagets färger? Man måste faktiskt inte ha tomtar överallt! Men kanske passar fotbollsprodukter framförallt utmärkt som julklappar. Stora som små uppskattar fotbollsrelaterade julklappar. Du kan köpa fotbollsmål, fotbollsmål nät, fotbollsredskap och annan träningsutrustning. En fotboll julklapp är perfekt till de flesta! Ett av de mest heta julklappstipsen till fotbollsälskaren är en rebounder. Det är alltid kul att spela med en rebounder och du övar upp både teknik och kondition. Med fotboll i åtanke kommer du slippa stå i butiken och klia dig i huvudet över vad du ska köpa. Om du har riktigt tur, och har sett till att vara snäll i år, kanske tomten kommer på besök med en rund julklapp även till dig.

Fler fotbolliga julklappstips

Förutom fotbollsredskap som fotbollsmål, nät till fotbollsmål, bra fotbollar och så vidare kan man köpa utrustning som skydd, målvaktshandskar och träningskläder. Alla spelar dock inte fotboll själva utan älskar att stå vid sidan som supportar och åskådare. Då finns det mängder av andra julklappstips att ta till. Man kan exempelvis köpa biljetter till populära matcher, fotbollsresa till England eller presentkort med möjligheten att tippa på matcher. En helkväll med bussresa, middag och matchbiljett borde vara en uppskattad julklapp hos alla fotbollsintresserade, kanske med dig som sällskap på resan. Två flugor i en smäll!

Ofta har fotbollsälskare något favoritlag och då finns det mängder av tillbehör man kan köpa som har favoritlagets logga och färger tryckt. Det finns halsdukar, mössor, tröjor, tavlor, muggar, nyckelringar, handdukar, bäddset och massor av fler fotbollsrelaterade julklappar. Slå gärna in julklapparna i fotbollsmönstrat presentpapper för att få den riktigt fotbollsmässiga atmosfären under julen.

Är du trött på julsånger? Kläm in med några hejarramsor och laglåtar istället! Det finns massor av fotbollsmusik på skiva som man kan stoppa i cd-spelaren och om inte resten av familjen håller med kan man alltid kompromissa med en härlig blandning av julmusik och fotbollslåtar. I väntan på Kalle Anka och jultomten kan hela familjen samlas ute i trädgården och spela en match. Har det snöat? Inga problem! Fotboll i snö är kanske inte exakt som fotboll på en välklippt gräsplan, men det kommer garanterat att locka till många skratt, ni gör av med några av julkalorierna i ett nafs och ni landar mjukt vid tacklingarna.

Oavsett om man vill gå all in med fotbollsfirandet eller inte är hur som helst fotbollsrelaterade julklappar det stora tipset. Det är en tidlös gåva och ett intresse som består. Det finns inga ursäkter längre – gör årets julfirande till ett firande i fotbollens tecken!

Jun 20

football workouts at home

Vi kan väl alla hålla med om att den mest populära sporten i världen är fotboll. Fotboll spelas överallt i alla världens hörn och det är kanske inte så konstigt med tanke på hur mycket glädje, gemenskap och träning sporten faktiskt ger. Många personer börjar spela fotboll redan när de är barn, vilket medför en god konditionsträning som är väsentlig för att leva och växa sunt.

Även om sporten har mestadels positiva sidor så finns det också de saker man gärna vill undvika. Det gäller till exempel skador som dessvärre sker ibland eftersom det är en kontaktsport där spelarna kommer i kontakt med varandra kontinuerligt under matchens gång. När spelarna möts kan det ofta ske kollisioner vilket kan leda till blåmärken och i värsta fall hjärnskakningar och många andra skador. Vanliga skador inom fotbollen är bland annat stukningar och förslitningsskador på muskler och leder.

Som tidigare nämnt är fotboll den största sporten i världen och engagerar många människor i olika åldrar. Är man en av dessa fotbollsmänniskor kan det vara bra att veta hur man kan förhindra eller åtgärda olika typer av olyckor.

För att förhindra att skador eller annat otrevligt uppstår kan man ta del av dessa enkla tips:
Fotboll kräver inte att man har massvis med skydd som många andra sporter. De man dock behöver använda ska man också använda på rätt sätt och varje gång man spelar fotboll, även om endast är frågan om fotbollstränings-övningar.

1. Rätt kläder:
Bland det viktigaste en spelare kan ha är fotbollsskorna. Att ha rätt skor på fötterna kan avgöra hur pass väl en spelare kan springa, hur han eller hon kan röra vid bollen samt hur bra skador kan undvikas. Något annat som kan vara bra att använda är benskydd. De är lätta att sätta på och de ger ett säkert skydd för att inte skada smalbenen. När man spelar fotboll är man i kontinuerlig kontakt med motspelarna och det kan hända att man får sparkar på just smalbenen. Över benskydden ska man använda fotbollsstrumpor för att ge ett extra skydd samt för att hålla benskydden på plats. Det finns att köpa speciella strumpor för fotboll. Övriga skydd man kan tänka på är till exempel handskar för den som är målvakt. Även tandskydd är ett skydd som börjar bli mer populärt bland spelare. På ett enkelt sätt skyddar man mun och tänder. Rätt träningsutrustning fotboll är a och o för att alla inblandade!

2. Rätt utrustning:

fotbollsmål
Något av det viktigaste man kan ha förutom rätt skydd är den rätta utrustningen, såsom mål och rätt träningsutrustning för fotboll. Att köpa fotbollsmål kan verka lätt men man vill ju ha det bästa. Så för att köpa fotbollsmål kan man vända sig till sportaffärer som är specialiserade på just fotboll eller till butiker på internet. Något som har kommit att bli mycket populärt är rebounder för fotboll, som är en blandning av ett fotbollsmål och ett nät. Det är till för att träna upp spelaren på ett roligt och effektivt sätt, som också förenklar fotbollsträningsövningar. Om man vill kan det också användas för passningsövning för fotboll.

3. Innan matchen börjar:
Tänk på att vara i god form. Träna regelbundet och ät hälsosamt. Att göra lite varje dag kommer i längden att ge så mycket mer tillbaka. Om man är i god form och orkar med mycket betyder det att risken för skador minskar drastiskt samtidigt som man håller sig frisk och orkar göra extra mycket på planen. Det är viktigt att planen man spelar på är hel och inte har några farliga hinder, hål eller skräp som till exempel glas. För att kunna spela på bästa sätt gäller det att vara ordentligt uppvärmd. Det gör inte bara att man känner sig redo för att springa och finta utan det gör också att kroppen tål mer och kan vara på topp. Så man bör alltid värma upp väl och stretcha innan man kliver in på planen. Målen är tunga och kan vara mycket farliga om man får dem över sig. Man ska därför alltid se till så att målen är ordentligt fästa i marken och står stadigt.

4. Under spelets gång:
Det är viktigt att känna till de olika regler som finns. Om man spelar i en förening så får man ofta genom dem upplärning och tränarna lär ut om vad för slags regler som gäller. Det leder till att man som spelare är mer försiktig och man lyssnar på vad domaren säger och det är lika med ett säkrare spel för alla och risken för skador minskar. Men så fort man känner av någon slags smärta under spelets gång så ska man säga till och eventuellt lämna planen. Om man inte lyssnar på sin kropp och dess gränser så kan det leda till ännu större smärtor och skador som tar månader att återhämta sig från.

Med lite sunt förnuft och rätt utrustning blir fotbollen det bästa som finns!