Livsstil, Sport & Utomhus

Apr 13

När det kommer till klockor finns det mängder av varumärken, vilka alla verkar inom sin egen kategori när det kommer till pris och marknad. Många av de stora aktörerna som funnits på marknaden i tider tillverkar klockor som säljs till de högsta priserna. Rolex är ett bra exempel på klockmärke inom denna kategori.

En annan kategori av märkesklockor, när det handlar om lyxmodeller, är vad som skulle kunna kallas för ”första nivåns lyxklockor”. Det vill säga klockor som kostar mer än andra, men samtidigt har ett rimligt pris för den som vill köpa herrklockor och damklockor av hög kvalitet. Vanligtvis ligger prisnivån från 3000 kronor upp till 10000 kronor. Stora pengar för många, men ändå ett bra alternativ för lyxiga klockor eftersom nästa nivå svider betydligt mer i plånboken.

Fördelen med den här lyxkategorin av märkesklockor för herrar och damer är det faktum att modellerna många gånger inte håller sämre kvalitet än dyrare alternativ. Tvärtom används ofta samma typ av material för att tillverka klockor till detta pris som till högre pris. Det gör också anledningarna fler till varför man ändå bör satsa på att köpa en kvalitetsklocka istället för en billig modell. Här följer några förklarande punkter på skillnaderna mellan budgetklockor och lyxklockor.

  1. Glaset

De flesta klockor på dagens marknad har två typer av glas; mineralglas eller syntetiskt safirglas. Det första är betydligt billigare. Det går inte sönder lätt, men kan få sprickor vid hårda slag. Safirglas används på dyrare klockor och ju grövre glaset är, desto mer tåligt och mindre risk är det att det går sönder. Det lyxigare safirglaset är också oerhört reptåligt, vilket man ser tydligt på välanvända lyxklockor, där armbandet må vara slitet men glaset i sitt ursprungliga skick.

  1. Urverket

Schweiz är förutom sin berömda choklad även känt för sina kvalitetstillverkade klockverk. Även Japan är duktiga på att ta fram urverk till sina egna japanska klockmärken. Det finns såklart andra länder som står för tillverkning av urverk, men ett köptips för lyxiga klockor i denna priskategori är att satsa på en klocka med antingen schweiziskt eller japanskt urverk. Är klockan inte av ett japanskt varumärke, såsom Casio eller Seiko, bör man helst välja schweiziskt urverk i första hand.

  1. Traditionell klocktillverkning

Dam klockor och herrklockor som enbart har tillverkats med fokus på utseende och design är inte värt sitt pris i det långa loppet. Man bör istället satsa på en klocka tillverkad av en äkta klockmästare. Framför allt när man köper klockor av detta slag, med en något högre prislapp. När en klocka är framtagen på ett noggrant och professionellt sätt är den inte bara stilig, utan även bekväm och användbar. Schweizarna är på denna punkt oövervinneliga då de har förmågan att alltid hålla hög nivå, oavsett pris, när det kommer till funktion och bekvämlighet.

  1. Tillverkningspris

Faktum är att många budgetklockor är tillverkade till en ytterst liten kostnad. För att skapa en billig produkt används material av mindre bra kvalitet, i vissa fall betydligt sämre, och processen går från att vara hantverkarmässig som vid dyrare klockor till att bli till massproduktion i maskiner. Men vad som verkligen argumenterar för att investera i en dyrare lyxklocka är det faktum att de billigare alternativen, oavsett om det är klockor på nätet eller i butik, inte har ett relevant pris i förhållande till produktionskostnad. Vid en första anblick kan det kännas som ett lockande pris, men i själva verket är det inte i närheten av varans egentliga värde. En lyxklocka däremot har förstås sitt höga pris med vinstmarginal för både tillverkare och återförsäljare, men i detta fall handlar det om ett arbete utfört av mänskliga händer som kräver både talang och erfarenhet.

Att välja mellan budgetklockor och märkesklockor från lyxkategorier är i slutändan ett individuellt val utifrån behov, krav och möjligheter. Men det är alltid bra att ha kännedom om vad som ligger bakom dessa stora prisskillnader eftersom det faktiskt finns en hel del belägg för att lyxigare klockor kostar mer än armbandsur av sämre kvalitet. Vad som säljs bäst grundas även på andra faktorer som exempelvis trender och mode, vilket är två viktiga aspekter när det kommer till att väcka uppmärksamhet kring ett varumärke. Förr litade de dyrare märkena enbart på sin kvalitetsstatus och annonserade sällan i annat än de klassiska kanalerna. Idag ser man tydligt hur även dessa klockmärken, som försöker undvika att tappa marknadsandelar, väljer att möta sina kunder via de nya kanalerna.

Jan 25

Heliskiing är ett begrepp som blir allt vanligare för alla oss som älskar vintersport och utomhusaktiviteter i snö och kyla. Heliskiing innebär att en helikopter tar med dig upp på toppen av ett fjäll eller ett berg, och du tar dig sedan ner på egen hand på skidor eller bräda. Heliskiing är off-pist i sin renaste form då du får möjlighet att utforska naturen och backarna på ett helt nytt sätt, och sätta dina skidor i snö där ingen annan tidigare åkt. Heliskiing är den ultimata upplevelsen för dig som älskar skidor och att åka bräda, och som är redo att ta din passion till nästa nivå.

Hemavan Tärnaby är den perfekta platsen för heliskiing. Hemavan är en liten ort i Västerbotten i Lappland, belägen i Tärna distrikt. Den närliggande orten Tärnaby ligger 19 kilometer bort, och 150 kilometer från Hemavan hittar vi det populära Storuman. Hemavan är med sina 40 kilometer till den norska gränsen ett välkänt resmål för skidentusiaster från hela världen som fascineras av de svenska fjällen och som vill åka skidor och snowboard, prova på skoter och pimpelfiske och njuta av den nya flugan: heliskiing. Hemavan som skidort har över 50 olika nedfarter och 10 olika liftar, tillsammans med en Skicross-Arena och 2 stora snowparks. Här finns helt enkelt allt och lite till för alla som älskar vintersport och nya utmaningar, och den tuffaste utmaningen av dem alla stavas heliskiing.

En tuff utmaning både fysiskt och mentalt
Heliskiing innebär att du åker helikopter upp på en bergstopp och sedan tar dig ner på antingen bräda eller skidor. För att klara av denna utmaning behöver du vara en van skidåkare som utan problem hantera så kallade svarta pister eller off-pist åkning. Du bör ha många års skidåkning i bagaget och känna dig lika säker på skidor eller snowboard som när du står med båda fötterna tryggt på asfalt. Heliskiing är en utmaning som kräver att du är i god fysik, och det skadar inte att ha erfarenhet från stora skidorter i de tyska och franska Alperna, där backarna är lite tuffare än vad våra svenska fjäll som regel kan erbjuda.

När du kör heliskiing kan du behöva åka i bristande skare, med dimma eller snöyra, och det är bra om du behärskar att ta dig uppför en brant backe med skidorna på. Du vet helt enkelt inte vilka utmaningar som väntar runt hörnet, och det är det som är så spännande men också så utmanande med heliskiing. Detta är dock inget för nybörjaren, som gör bäst i att fortsätta åka några år i de traditionella backarna innan heliskiing kan komma på tal.

Välj och planera den perfekta heliskiingupplevelsen
Du kan utan problem kolla upp olika helikopterföretag och deras priser och erbjudanden på internet innan du anländer till Hemavan. De flesta företag som erbjuder heliskiing i området har informationsrika hemsidor och ger gärna information om den service och upplevelse de kan erbjuda. Kom ihåg att du oftast kan boka både hela heliskiingpaket och enstaka flygresor till toppen, och det finns ofta möjlighet att åka tillsammans med en erfaren skidåkare som kan terrängen och känner till de berg som du planerar utforska. Att åka tillsammans med någon kan vara att rekommendera åtminstone första gången du kör heliskiing. För att få mer information om de olika företagen som erbjuder heliskiing i Hemavan med omnejd kan du med fördel googla på ordkombinationer som helikopter hemavan, hemavan flyg, och helikopter pris.

Det är svårt att svara på när på året det är bäst att köra heliskiing eftersom det är svårt att förutsäga väder och vind. Olika säsonger ser olika ut, men rent generellt brukar december, januari och februari vara månader med bra snö- och väderförhållanden, samtidigt som dagarna under denna tid på året tenderar att vara ganska korta och temperaturerna ligger relativt lågt. Det finns många fördelar med att prova på heliskiing tidigt på säsongen när snön ofta är ganska torr tack vare den lägre dygnstemperaturen, och det finns ofta fantastiska väderförhållanden på lägre höjder. Under de senaste åren har dock februari och mars varit de populäraste månaderna för just heliskiing, och om du är sugen på att åka under denna period bör du vara ute och boka i god tid för att försäkra dig om att du får plats på just de dagar som du önskar. Genom att vara ute i god tid kan du också få ett bättre pris än om du väntar till sista sekund.

Jan 28

watch

Det är inte bara männen som förstått det betydande värdet i att bära en riktigt snygg klocka, även kvinnor har ett stort intresse för klockor som accessoar. Armbandsur till dam finns i en uppsjö och det handlar om att hitta just det märke och modell man bäst identifierar sig själv och sin stil med.

Hur hittar man snygga märkesklockor som tjej?

Är du sugen på en dyrare typ av damklocka kan du med fördel kika runt på andrahandssidor på nätet där det bland annat finns seriösa auktioner med märkesklockor för dam av olika stil och smak.

Märkesklockor går att shoppa både i fysiska butiker och på nätet. Just det sistnämnda är en perfekt shoppingplats då det finns ett fantastiskt utbud online av märkesklockor för dam.

Se till dina behov och din vardag, du kanske är en aktiv tjej som sällan klär dig i kontorsklädsel? Då passar förmodligen en lite sportigare variant som exempelvis en digital klocka i läckert läder eller silikon bättre än ett elegant armbandsur dam med stenatteraljer och silverdesign.

Utgå alltid från dig själv när du köper klockor online eller i butik – det är din egen smak och stil som måste gå före de aktuella trenderna, för faktum är att en damklocka ska hålla länge och i många fall vinner tidlös design före svår design

Guess

Amerikanskt varumärke som bildades i Kalifornien i början av 80-talet.

Känt för sina sofistikerade och trendiga armbandsur för dam.

Har en stor variation av modeller där i stort de flesta kan hitta en damklocka som passar både stil och smak.

Här finns allt från strassdekorerade armband till stilrena modeller med jeans eller läder som material.

Fossil

Amerikanskt varumärke som tillverkar allt från egna märkesklockor till kläder och smycken.

Varumärket erbjuder en väldigt stilfull klockdesign med eleganta och mjuka former som passar utmärkt till en kvinnas handled.

Seiko

Välkänt bland marknadens klockmärken och denna japanska tillverkare har i tider varit en av de största.

Här baseras designen på funktionalitet, teknik och elegans – något som framför allt passar stilfulla kvinnor som inte vill ha en allt för plottrig damklocka på handleden.

Citizen

En annan japansk tillverkare som sedan 20-talet tillverkat och sålt klockor.

Varumärket erbjuder egna märkesklockor i olika linjer som exempelvis deras ekologiskt drivna klockor och de mer klassiska modekollektionerna.

Tidlös design är återkommande i samtliga av varumärkets modeller, vilka än idag står sig starka på marknaden.

Michael Kors

Ett av dagens mer trendiga klockmärken där den kände designern skapar moderiktiga klockor för medvetna kvinnor.

Designern har bland annat genom sina klockor skapat en het trend med stilfulla klockor i rosa guld.

Hermes

Detta premiummärke tillverkar armbandsur för dam av högsta kvalitet där lyx och glamour står i fokus.

Märkets läderarmband har blivit en populär klassiker bland kvinnor.

Marc by Jacobs

Precis som Michael Kors har den här välkända designern lyckats få flera av sina klockor dam att bli en stor trend med stilikoner som företrädare för märket.

Även om Jacobs design är feminin har han lyckats förändra synen på att kvinnor ska bära små armbandsur – flera av hans modeller är relativt stora och rejält synliga på handleden.

WeWood

Italienskt klockmärke som skapar armbandsur för dam 100 % tillverkade av återvunnet trä.

Ett varumärke på rejäl uppgång i och med dagens fokus på miljö och hållbarhet.

Dessutom har klockmärket ett fantastiskt utbud online av märkesklockor för dam.

Adidas

Sportvarumärket som är favoriten bland sportiga och aktiva kvinnor.

Spännande modeller där man kan välja på allt från digital klocka till klassisk klocka med funktionellt armband.

Daniel Wellington

Ett av dagens mest populära och trendiga klockmärken med en svensk som grundare.

Har framförallt nått framgång genom sin lite preppiga design och utstickande marknadsföring där varumärket till och med är större än pampar som Rolex på sociala medier.

Hitta din stil

Välj din nya klocka med omsorg så kommer du att kunna bära den i många år framöver. Gå inte bara efter vad som är trendigt idag, utan hitta en klocka som passar in på den stilen som du bäst identifierar dig med. Väljer du en märkesklocka kan du nästan vara säker på att den håller god kvalitet under en mycket lång tid.

Dec 04

EPL-Christmas

Julen är en av våra mest speciella och traditionella högtider. Många förknippar julen med röda tomtar, änglar, glitter, juleljus och julmusik. För många har julen sett ut och firats på precis samma sätt i alla år. Det betyder inte att man inte kan forma den och göra julen precis så personlig som man själv vill. Vad sägs om ett julfirande med fotbollstema? Om du älskar fotboll är det väl givet att fotbollen ska gå som en röd tråd genom julhelgen! Fotbollen kan få mer utrymme i julfirandet, både bland dekorationer och julklapparna. Inslagna fotbollsprylar under granen blir uppskattade klappar för stor som liten.

Hur mycket älskar du fotboll?

Fotboll är en av världens mest populära sporter. Enligt Fifa, internationella fotbollsförbundet, spelas fotboll i drygt 200 länder och sysselsätter ungefär 240 miljoner spelare. Världen över engagerar sig miljontals människor både som åskådare och utövare, och sporten är så mycket mer än bara en hobby. Det handlar om så mycket mer än att bara sparka in en boll i ett mål. Det finns mängder av anledningar till att alla älskar fotboll. Det är känslor, engagemang, spänning och gemenskap. Hur mycket älskar du fotboll? Hur mycket fotboll vill du ägna julhelgerna åt? För den riktigt inbitne fotbollsälskaren finns tallrikar, pappmuggar, servetter och så vidare med fotbollsmotiv som man kan duka julbordet med. Eller varför inte klä julen i favoritlagets färger? Man måste faktiskt inte ha tomtar överallt! Men kanske passar fotbollsprodukter framförallt utmärkt som julklappar. Stora som små uppskattar fotbollsrelaterade julklappar. Du kan köpa fotbollsmål, fotbollsmål nät, fotbollsredskap och annan träningsutrustning. En fotboll julklapp är perfekt till de flesta! Ett av de mest heta julklappstipsen till fotbollsälskaren är en rebounder. Det är alltid kul att spela med en rebounder och du övar upp både teknik och kondition. Med fotboll i åtanke kommer du slippa stå i butiken och klia dig i huvudet över vad du ska köpa. Om du har riktigt tur, och har sett till att vara snäll i år, kanske tomten kommer på besök med en rund julklapp även till dig.

Fler fotbolliga julklappstips

Förutom fotbollsredskap som fotbollsmål, nät till fotbollsmål, bra fotbollar och så vidare kan man köpa utrustning som skydd, målvaktshandskar och träningskläder. Alla spelar dock inte fotboll själva utan älskar att stå vid sidan som supportar och åskådare. Då finns det mängder av andra julklappstips att ta till. Man kan exempelvis köpa biljetter till populära matcher, fotbollsresa till England eller presentkort med möjligheten att tippa på matcher. En helkväll med bussresa, middag och matchbiljett borde vara en uppskattad julklapp hos alla fotbollsintresserade, kanske med dig som sällskap på resan. Två flugor i en smäll!

Ofta har fotbollsälskare något favoritlag och då finns det mängder av tillbehör man kan köpa som har favoritlagets logga och färger tryckt. Det finns halsdukar, mössor, tröjor, tavlor, muggar, nyckelringar, handdukar, bäddset och massor av fler fotbollsrelaterade julklappar. Slå gärna in julklapparna i fotbollsmönstrat presentpapper för att få den riktigt fotbollsmässiga atmosfären under julen.

Är du trött på julsånger? Kläm in med några hejarramsor och laglåtar istället! Det finns massor av fotbollsmusik på skiva som man kan stoppa i cd-spelaren och om inte resten av familjen håller med kan man alltid kompromissa med en härlig blandning av julmusik och fotbollslåtar. I väntan på Kalle Anka och jultomten kan hela familjen samlas ute i trädgården och spela en match. Har det snöat? Inga problem! Fotboll i snö är kanske inte exakt som fotboll på en välklippt gräsplan, men det kommer garanterat att locka till många skratt, ni gör av med några av julkalorierna i ett nafs och ni landar mjukt vid tacklingarna.

Oavsett om man vill gå all in med fotbollsfirandet eller inte är hur som helst fotbollsrelaterade julklappar det stora tipset. Det är en tidlös gåva och ett intresse som består. Det finns inga ursäkter längre – gör årets julfirande till ett firande i fotbollens tecken!

Jun 20

football workouts at home

Vi kan väl alla hålla med om att den mest populära sporten i världen är fotboll. Fotboll spelas överallt i alla världens hörn och det är kanske inte så konstigt med tanke på hur mycket glädje, gemenskap och träning sporten faktiskt ger. Många personer börjar spela fotboll redan när de är barn, vilket medför en god konditionsträning som är väsentlig för att leva och växa sunt.

Även om sporten har mestadels positiva sidor så finns det också de saker man gärna vill undvika. Det gäller till exempel skador som dessvärre sker ibland eftersom det är en kontaktsport där spelarna kommer i kontakt med varandra kontinuerligt under matchens gång. När spelarna möts kan det ofta ske kollisioner vilket kan leda till blåmärken och i värsta fall hjärnskakningar och många andra skador. Vanliga skador inom fotbollen är bland annat stukningar och förslitningsskador på muskler och leder.

Som tidigare nämnt är fotboll den största sporten i världen och engagerar många människor i olika åldrar. Är man en av dessa fotbollsmänniskor kan det vara bra att veta hur man kan förhindra eller åtgärda olika typer av olyckor.

För att förhindra att skador eller annat otrevligt uppstår kan man ta del av dessa enkla tips:
Fotboll kräver inte att man har massvis med skydd som många andra sporter. De man dock behöver använda ska man också använda på rätt sätt och varje gång man spelar fotboll, även om endast är frågan om fotbollstränings-övningar.

1. Rätt kläder:
Bland det viktigaste en spelare kan ha är fotbollsskorna. Att ha rätt skor på fötterna kan avgöra hur pass väl en spelare kan springa, hur han eller hon kan röra vid bollen samt hur bra skador kan undvikas. Något annat som kan vara bra att använda är benskydd. De är lätta att sätta på och de ger ett säkert skydd för att inte skada smalbenen. När man spelar fotboll är man i kontinuerlig kontakt med motspelarna och det kan hända att man får sparkar på just smalbenen. Över benskydden ska man använda fotbollsstrumpor för att ge ett extra skydd samt för att hålla benskydden på plats. Det finns att köpa speciella strumpor för fotboll. Övriga skydd man kan tänka på är till exempel handskar för den som är målvakt. Även tandskydd är ett skydd som börjar bli mer populärt bland spelare. På ett enkelt sätt skyddar man mun och tänder. Rätt träningsutrustning fotboll är a och o för att alla inblandade!

2. Rätt utrustning:

fotbollsmål
Något av det viktigaste man kan ha förutom rätt skydd är den rätta utrustningen, såsom mål och rätt träningsutrustning för fotboll. Att köpa fotbollsmål kan verka lätt men man vill ju ha det bästa. Så för att köpa fotbollsmål kan man vända sig till sportaffärer som är specialiserade på just fotboll eller till butiker på internet. Något som har kommit att bli mycket populärt är rebounder för fotboll, som är en blandning av ett fotbollsmål och ett nät. Det är till för att träna upp spelaren på ett roligt och effektivt sätt, som också förenklar fotbollsträningsövningar. Om man vill kan det också användas för passningsövning för fotboll.

3. Innan matchen börjar:
Tänk på att vara i god form. Träna regelbundet och ät hälsosamt. Att göra lite varje dag kommer i längden att ge så mycket mer tillbaka. Om man är i god form och orkar med mycket betyder det att risken för skador minskar drastiskt samtidigt som man håller sig frisk och orkar göra extra mycket på planen. Det är viktigt att planen man spelar på är hel och inte har några farliga hinder, hål eller skräp som till exempel glas. För att kunna spela på bästa sätt gäller det att vara ordentligt uppvärmd. Det gör inte bara att man känner sig redo för att springa och finta utan det gör också att kroppen tål mer och kan vara på topp. Så man bör alltid värma upp väl och stretcha innan man kliver in på planen. Målen är tunga och kan vara mycket farliga om man får dem över sig. Man ska därför alltid se till så att målen är ordentligt fästa i marken och står stadigt.

4. Under spelets gång:
Det är viktigt att känna till de olika regler som finns. Om man spelar i en förening så får man ofta genom dem upplärning och tränarna lär ut om vad för slags regler som gäller. Det leder till att man som spelare är mer försiktig och man lyssnar på vad domaren säger och det är lika med ett säkrare spel för alla och risken för skador minskar. Men så fort man känner av någon slags smärta under spelets gång så ska man säga till och eventuellt lämna planen. Om man inte lyssnar på sin kropp och dess gränser så kan det leda till ännu större smärtor och skador som tar månader att återhämta sig från.

Med lite sunt förnuft och rätt utrustning blir fotbollen det bästa som finns!

Mar 27

Utmana dig själv med att börja spela golf och få massor av nöje och tillfredsställande motion på köpet. Golfare är ett aktivt folkslag och det krävs när man ska gå runt en 18-hålsbana. Faktum är att det finns många skäl till att börja spela golf, en sport som vuxit in i hjärtat hos många sedan den förste skotske fåraherden började slå sten ned i kaninhålen. Något som inte har förändrats sedan den tiden är den fina naturupplevelsen. Alla olika golfbanor har sin egen personliga karaktär och oavsett vilket väder som råder så får man vara ute i friska luften och njuta av att röra på sig. Alla kan börja spela golf. Det är en sport som är till för alla. Unga och gamla, kvinnor och män. Alla spelar på samma villkor. Den här underhållande sysselsättningen ger inte bara fysisk motion. Golf rensar skallen och verkar avstressande. Under en golfrunda har man gott om tid på sig att filosofera och tänka över livet i största allmänhet, eller komma på lösningar på vardagliga problem som har legat och gnagt längst bak i huvudet en tid.

Golf

Tid med familj och vänner.

Golfträning kan vara en riktigt social tilldragelse. Att samlas runt ett gemensamt intresse och umgås medan man går runt en golfbana kan stärka både relationer och vänskap och innebär dessutom en aktiv och trevlig utflykt i naturen. Golf kan man ju spela med både barnen och mormor, det är spelarna som styr tempot och vad är bättre än en heldag med familjen. En dag med golf kan också vara ett förslag för en friskvårdsaktivitet på jobbet. Ibland finns prova-på-dagar, då man kan hyra golftillbehör och delta utan att ha Grönt kort, vilket man annars behöver ha för att få spela. Den som väljer att gå runt själv kan också lägga märke till att det är utvecklande och stärkande för jaget. Vare sig man är nybörjare eller en van spelare så krävs det tålamod, koncentration och uthållighet. Egenskaper som förstärks ju fler bollar som slås.

Vad behövs för att komma igång?

Förutom lusten att prova på något nytt, så behövs också en klubb att ansluta sig till. Där kan man komma igång med utbildningen som leder till ett grönt kort. Många lider av villfarelsen att golf är en dyr snobbsport, men så är det inte alls. Klubbarna är öppna för alla som vill prova på och med ett grönt kort i bakfickan så kommer du in i spelet och ut på banan. För att börja sänka ditt handicap så krävs dock en del verktyg på vägen. För att få ut det mesta av din golfträning så bör du veta vilka golftillbehör som är nödvändiga. En del säger att utrustningen är halva spelaren inom golf och kanske ligger det lite i det. Golfklubborna är ju avgörande för att man ska kunna slå ut bollen och totalt får man bära med sig 14 stycken när man spelar. Den som är nybörjare brukar inte behöva fler än 6 eller 7, men det är ju ändå en del. En golfbag att bära med sig klubborna i är också nödvändig, liksom en golfboll och en peg. Speciella kläder brukar också ingå i golfutrustningen och handskar behövs också, även om oftast bara en används. Stadiga skor är ett absolut måste, det blir mycket trampande ute i det fria om man ska gå runt en hel golfbana. Dessutom, att köpa golfnät kan vara bra, om du vill öva på svingen.

Slå ett slag för utrustningen.

Det finns mer än hundra termer inom golfsporten och många av dem kännetecknar namnet på olika slag. Det är mycket att hålla reda på för nybörjaren, men man kan börja med det enklaste, eller rättare sagt det första. Det slag som inleder golfrundan kallas utslag. Utslaget är ofta avgörande för hur spelaren ska gå vidare och det kan krävas en hel del övning innan bollen hamnar där den ska. Om man vill få ut det mesta av sin golfträning och slippa leta bollar, så kan man öva på det här momentet med hjälp av ett golfnät. Ett golfnät stoppar bollen när man slår iväg den och man kan öva på slag efter slag, utan att riskera att få slut på bollar eller träffa något ömtåligt. När man har sitt Gröna kort och sina golftillbehör så kan man tävla mot både sig själv och andra på golfbanan. Golf är mycket mer än bara en sport och med lite golfträning i ryggen och rätt golftillbehör i händerna så kan en stimulerande dag på banan bli en riktig hole-in-one-upplevelse.