Livsstil, Sport & Utomhus

Mar 27

Utmana dig själv med att börja spela golf och få massor av nöje och tillfredsställande motion på köpet. Golfare är ett aktivt folkslag och det krävs när man ska gå runt en 18-hålsbana. Faktum är att det finns många skäl till att börja spela golf, en sport som vuxit in i hjärtat hos många sedan den förste skotske fåraherden började slå sten ned i kaninhålen. Något som inte har förändrats sedan den tiden är den fina naturupplevelsen. Alla olika golfbanor har sin egen personliga karaktär och oavsett vilket väder som råder så får man vara ute i friska luften och njuta av att röra på sig. Alla kan börja spela golf. Det är en sport som är till för alla. Unga och gamla, kvinnor och män. Alla spelar på samma villkor. Den här underhållande sysselsättningen ger inte bara fysisk motion. Golf rensar skallen och verkar avstressande. Under en golfrunda har man gott om tid på sig att filosofera och tänka över livet i största allmänhet, eller komma på lösningar på vardagliga problem som har legat och gnagt längst bak i huvudet en tid.

Golf

Tid med familj och vänner.

Golfträning kan vara en riktigt social tilldragelse. Att samlas runt ett gemensamt intresse och umgås medan man går runt en golfbana kan stärka både relationer och vänskap och innebär dessutom en aktiv och trevlig utflykt i naturen. Golf kan man ju spela med både barnen och mormor, det är spelarna som styr tempot och vad är bättre än en heldag med familjen. En dag med golf kan också vara ett förslag för en friskvårdsaktivitet på jobbet. Ibland finns prova-på-dagar, då man kan hyra golftillbehör och delta utan att ha Grönt kort, vilket man annars behöver ha för att få spela. Den som väljer att gå runt själv kan också lägga märke till att det är utvecklande och stärkande för jaget. Vare sig man är nybörjare eller en van spelare så krävs det tålamod, koncentration och uthållighet. Egenskaper som förstärks ju fler bollar som slås.

Vad behövs för att komma igång?

Förutom lusten att prova på något nytt, så behövs också en klubb att ansluta sig till. Där kan man komma igång med utbildningen som leder till ett grönt kort. Många lider av villfarelsen att golf är en dyr snobbsport, men så är det inte alls. Klubbarna är öppna för alla som vill prova på och med ett grönt kort i bakfickan så kommer du in i spelet och ut på banan. För att börja sänka ditt handicap så krävs dock en del verktyg på vägen. För att få ut det mesta av din golfträning så bör du veta vilka golftillbehör som är nödvändiga. En del säger att utrustningen är halva spelaren inom golf och kanske ligger det lite i det. Golfklubborna är ju avgörande för att man ska kunna slå ut bollen och totalt får man bära med sig 14 stycken när man spelar. Den som är nybörjare brukar inte behöva fler än 6 eller 7, men det är ju ändå en del. En golfbag att bära med sig klubborna i är också nödvändig, liksom en golfboll och en peg. Speciella kläder brukar också ingå i golfutrustningen och handskar behövs också, även om oftast bara en används. Stadiga skor är ett absolut måste, det blir mycket trampande ute i det fria om man ska gå runt en hel golfbana. Dessutom, att köpa golfnät kan vara bra, om du vill öva på svingen.

Slå ett slag för utrustningen.

Det finns mer än hundra termer inom golfsporten och många av dem kännetecknar namnet på olika slag. Det är mycket att hålla reda på för nybörjaren, men man kan börja med det enklaste, eller rättare sagt det första. Det slag som inleder golfrundan kallas utslag. Utslaget är ofta avgörande för hur spelaren ska gå vidare och det kan krävas en hel del övning innan bollen hamnar där den ska. Om man vill få ut det mesta av sin golfträning och slippa leta bollar, så kan man öva på det här momentet med hjälp av ett golfnät. Ett golfnät stoppar bollen när man slår iväg den och man kan öva på slag efter slag, utan att riskera att få slut på bollar eller träffa något ömtåligt. När man har sitt Gröna kort och sina golftillbehör så kan man tävla mot både sig själv och andra på golfbanan. Golf är mycket mer än bara en sport och med lite golfträning i ryggen och rätt golftillbehör i händerna så kan en stimulerande dag på banan bli en riktig hole-in-one-upplevelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*