Livsstil, Sport & Utomhus

Maj 30

Många drömmer om ett drömkök, men låter det vara just en dröm då ekonomin inte räcker till. Men det finns många tips hur du kan gå tillväga för att komma undan med en budget som kan passa dig och din plånbok. Det finns ett otroligt stort utbud vilket gör att man inte vet var man ska börja sitt letande efter alternativ som inte är allt för dyra. Nedan kan du få inspiration för inredning till ett bra pris, vad en härlig belysning kök kan ge för effekt och hur du får ett vattensäkert kök.

Inredning kök

När du ska köpa kök kan du börja med att
fokusera på inredningen i köket. En bra början kan därför vara att besöka lokala second-hand affärer. Där finns ett ordspråk som säger ”någons skräp, en annans skatt”. Förutom att komma undan billigt, sparar du på miljön genom att köpa något som någon annan inte har användning för längre och i vissa fall kan även pengarna gå till välgörenhet. Om du söker efter något specifikt och känner att tiden att besöka affärer fysiskt inte räcker till, finns det mängder av olika lokala second-hand sidor som du enkelt hittar via din sökmotor. Även på sociala medier så som Facebook där du till och med kan efterlysa om vad du söker, vilket dessutom är gratis.

Köksapparater och köksutrustning är något de flesta behöver och det kan vara bra att tänka på att köpa matchande prylar då de oftast står synligt, detta gör att helheten blir mer enhetlig. Satsa på en mer neutral färg så som vitt så du kan ha färg på till exempel stolarna. Stolar kan nämligen vara ett spännande inslag i inredningen och köket. Du kan därför satsa på stolar i roliga färger, detta är enkelt att göra själv. Du kan köpa billiga stolar begagnat och därefter måla om dem i önskad kulör.

Färg

Något som är viktigt att tänka på när du vill ha olika färger i ett rum är att följa de grundläggande färgreglerna som finns. Detta är enklast om du använder dig utav ett färghjul, detta är något som du enkelt kan hitta på Google som kan hjälpa dig att se vilka färger som passar bra ihop. Annars är det lätt att färgerna skär sig och skapar kaos istället för harmoni, och man vill såklart uppnå en härlig atmosfär i hemmet.

Köksluckorna, väggarna och bänkskivorna

När det kommer till detaljer som kan lyfta hela köket, kan enkla saker så som att byta ut knopparna på skåpen, till att måla köksluckorna göra stor skillnad. Du kan även om du har budgeten byta ut köksluckorna och ha skåpsluckor som öppnas automatiskt när du trycker på dem, detta kommer garanterat ge ditt kök ett nytt lyft.

Att måla om hela köket kan nämligen bli dyrt, så att fokusera på detaljer kan vara en bra början för att göra en mindre renovering. En annan lösning är att måla en fondvägg, som innebär att du målar om en vägg i köket som kommer ge ett helt nytt intryck till köket även fast det är en sådan liten förändring. Något som också är viktigt i köket är bänkskivorna, du kan enkelt lägga på en laminat-skiva som är likande granit eller trä till utseendet.

Belysning kök

Något som du säkerligen har tänkt på men som är svårt att följa under tiden är hur du ska köpa ditt drömkök utan att spräcka budgeten. Även om det kan vara genomtänkt och noggrant planerat kan avvikelser i processen förekomma. Något som oftast glöms bort eller rent av inte prioriteras är belysningen, som faktiskt är mycket viktig.

Att ljus påverkar humöret är ingen hemlighet, föreställ dig det varma ljusskenet från en eldstad eller ljuset från en gatubelysning och hur det får dig att känna. Detsamma gäller när du ska välja belysning till ditt kök, ljus kan lura våra sinnen att tro att där är mer plats än vad det egentligen är. Dessutom är det viktigt att tänka igenom vad för funktion du vill kunna få ut av belysningen, ifall du vill kunna se klart eller om du vill känna dig avslappnad.

Vattensäkert kök

Att ha ett vattensäkert kök är något som garanterat hjälper dig att spara pengar i längden, det är därför viktigt att satsa på kranar av bra kvalité och se över så det inte läcker någonstans. Vattenskador kan nämligen bli väldigt dyrt att reparera och kan kräva att du behöver byta ut allt på grund utav mögel och fukt.

Om du behöver byta ut fläkten i köket, eller köpa en fläkt tänk på var du placerar den så att det inte ger ett rörigt intryck, omge den gärna med en öppen hylla så att du kan ha dina kryddor där tillexempel. Köp heller inte en dyr fläkt, då de dyra fläktarna oftast är tillverkade i samma fabrik som de billigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*