Affärsverksamhet Och Planering

Sep 28

Att driva företag är något som alla kanske någon gång i livet funderat på. Det är inte alltid så enkelt att driva ett företag som det är att starta ett. Det finns många faktorer som spelar in för att du ska få de bästa resultaten i ditt företag. Den allra främsta och viktigaste faktorn är planering – planera planera planera.

Att tänka på

Du ska som företagare framförallt fundera på vad det är som gör ditt företag unikt. Varför ska kunderna handla just av dig. Vad ditt företag erbjuder som ingen annan gör, vilka fördelar kunden erbjuds och så vidare. Därför är det ytterst viktigt att ta sig en rejäl funderare på vad det unika med ditt företag är. Dina konkurrenter blir nervösa – du har nått ditt mål!

Ekonomi

Att skaffa sig rätt rutiner från start kommer att ge dig kontroll över ditt företag och du kommer med säkerhet att undvika onödiga avgifter och en massa huvudvärk. Därför är det en bra strategi att göra rätt från första början.

Att hålla reda på företagets ekonomi kan verka svårt och krångligt. Därför är det smart att lägga upp en ekonomisk plan. Det allra första steget är att granska företagets försäljning. Hur mycket måste företaget sälja för att det ska gå med vinst. Genom att jämföra försäljning från månad till månad kommer du få en bra översikt vilken månad som visade bäst resultat. Då kan du även se vad du kan satsa mer eller mindre på för att få ut mer vinning.

Gör en budget och följ upp den, helst varje dag. En budget är ett jättebra verktyg för att du får en överblick och lättare kunna beräkna kommande intäkter och utgifter. I budgeten kommer du exempelvis få se de intäkter du förväntas ha, rörliga kostnader och fasta kostnader.

Sätt upp mål för ditt företag. Med mål vet du vart företaget ska för att du ska nå den avkastning som du önskar. Ett bra sätt är att månadsvis sätta försäljningsmål och varje dag kolla upp hur mycket du måste tjäna för att nå ditt mål.

Marknadsföring A och O

Marknadsföring är A och O när man driver ett företag och även här ska marknadsföringen vara unik och tilltalande. Du kan marknadsföra dig på många olika sätt – det är bara fantasin som sätter stopp. Marknadsföring kan du tyvärr inte vara utan. Det är mycket nödvändigt med marknadsföring för samtliga företag, stora som små, det är samtidigt dessutom väldigt roligt och behöver inte kosta massvis med pengar. Fastna inte i ett och samma marknadsföringssätt utan våga testa andra vägar och du kommer själv märka vilket sätt som gav bäst resultat. Som sagt, använd fantasin – det kommer generera ditt företag goda resultat.

Var inte tveksam eller rädd för att använda dig av konsulter. De finns ett hav av konsulttjänster och personerna är särskilt specialiserade på många olika områden inom företag som kommer att vara lönsamt och behjälpligt för dig och du kommer att uppnå goda resultat i företaget. Finns det något i ditt företag som behöver ordnas eller utvecklas så krävs det en långsiktig plan, även när det gäller b2b försäljning, som betyder business-to-business.

B2B är en typ av försäljning eller inköp som är mer personlig och du är direktkontakt med ett annat företag. Du kan även här använda dig av en konsult som är specialiserad på b2b försäljning/inköp. Att outsourca tjänster till ett konsultföretag är väldigt vanligt bland företagare och även ett smart sätt att använda sig utav eftersom det krävs så mycket annan fokusering kring att driva eget företag.

Att anlita rätt människor till ditt företag är det viktigaste eftersom det är din personal som kommer att ryggraden för hela din verksamhet. Därför är det viktigt att du anställer kvalificerade personer för den position anlitar dem för. Din personal behöver också vara hängivna till att hjälpa företaget att växa vidare.

Ett annat smart sätt för att få de allra bästa resultaten i ditt företag är att fundera på om platsen för ditt företag verkligen ligger på “rätt” plats. Framförallt vilken målgrupp du har riktat in dig på? Har du en fysisk butik är det givet att ha den placerad lättåtkomligt och där människor normalt rör sig – du vill ju synas med ditt företag.

Företaget online

Världens kommunikation idag är via internet. Allt kretsar på nätet och därmed är det ett ypperligt tillfälle att etablera ditt företag på nätet också. Det finns så mycket bra verktyg och hjälpmedel, det behöver inte vara avancerat för dig att fixa i ordning en snygg och proffsig hemsida. Dessutom ska du se till att hålla hemsidan uppdaterad och framförallt vara engagerad.

Att vara företagare kan vara tufft och för att lyckas behövs planering, det gäller att ta fram en affärsplan samt lägga fokus på rätt marknadsföring och målgrupper. Det är också nödvändigt att använda sig av sociala medier för att kunna sprida företaget. Det är därför mycket bra att exempelvis ha en professionell hemsida eller lägga extra krut på exempelvis en sida på Facebook och Instagram. Detta gör att kunderna enkelt hittar företaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*