Senaste Vårmode


6 Accessoarer Som Hör Hemma I Var Mans Vintergarderob

Vintern är den tid på året då elegans och stil ofta stryker på foten. Men det går utmärkt att klä sig snyggt och trendigt samtidigt som man håller sig varm – minusgrader är ingen ursäkt för att låta stilmedvetenheten gå i vinterdvala. Här ger vi några tips på hur man kan planera sin vintergarderob.

mans vintergarderob

Att kröna huvudet med en mössa är i vintertid inte bara en fråga om att se cool ut, utan en nödvändighet eftersom en stor del av kroppsvärmen försvinner från huvudet. Satsa på en modell som täcker öronen och välj ren ull. Du gör klokast i att undvika grälla färger.

En halsduk håller dig varm och är samtidigt en snygg accessoar. En stickad halsduk passar bra för en avslappnad stil – ju bylsigare halsduken är, ju ledigare look får du. Satsa gärna på en halsduk med lite färg på, det piggar upp i vintermörkret. Låt dock inte halsduken dominera helt, välj en med färg och mönster som ackompanjerar resten av din ytterklädsel. För den som föredrar en mer formell stil passar en tunnare halsduk i kashmir bättre. Skaffa gärna två eller tre halsdukar i olika material och tjocklek, så att du kan anpassa halsduken efter väderlek och socialt sammanhang. Ett annat sätt att få variation är att knyta eller vira halsduken på olika sätt.

Solglasögon har också sin givna plats bland vinterns herraccessoarer för alla män. Solbrillor hör inte bara sommaren till – de skyddar lika bra mot den bländande snön och passar också bra de dagar då en förkylning gjort ögonen svullna eller du bara vill vara i fred ett tag. Undvik de färggranna solglasögonen du bär på stranden – på vintern ska de vara diskreta och i dämpade färger. Det är också en klok idé att välja en diskretare modell.

En gyllene stilregel för handskar är att de ska matcha antingen skor eller jacka. Läderhandskar passar bra i formella sammanhang, men yllehandskar har helt klart bättre värmande egenskaper. Använder du din smartphone eller surfplatta utomhus ofta, skaffa pekskärmsvänliga handskar.

Kallare väder låter dig ta ut svängarna när det gäller skor. Satsa på ett par rejäla kängor som håller fötterna torra och varma och ger dig ett ordentligt fotfäste på isiga trottoarer. Färgmässigt är svart förstås ett säkert stilkort som passar till allt, men var inte rädd för att prova något annat.

Sist men inte minst – skaffa några par varma ullstrumpor för de kallaste dagarna. Man kan inte nog understryka vikten av att hålla fötterna varma vintertid.


Modevision 2015: Välj Din Kjol

 

damskirt

Att många kvinnor har svårt att bestämma sig över vad de ska ha på sig är ingen hemlighet. Många har nog stått och snurrat framför spegeln i ett försök att bestämma sig för dagens klädsel. Men vad är det som styr klädvalet? Är det bekvämligheten, förväntningarna eller trender som bestämmer?

Följ med i modet

Den som känner igen sig i detta vet vilka stora utmaningar dagens första beslut kan ha. I dagens vindlande modetrender blir olika stilar så många att man inte vet vilken specifik linje man ska välja för att inte virra bort sig fullständigt. Men det finns alltid det som är mer inne än annat för stunden och en modern tjej bör absolut följa med i den huvudlinjen för att visa modemedvetenhet. Så gäller det förstås att ha rätt inriktning som passar den omgivning man vistas i. Yngre tjejer väljer kanske den lite vidare och charmigare kjolen medan affärskvinnan fördrar en snävare som passar bättre på kontoret. Typen av plagg bestämmer färg, mönster och skärning.

Kjol för arbete eller fest

Tiden på dagen har också en inverkan, hur ska man välja kjolar för utekvällen? Årstiden spelar givetvis roll men modekjolar lägger definitivt till en särskild look för ditt utseende. Veckade vadlånga kjolar i 50-talsstil är trendigt just nu bland yngre tjejer, då dessa ger den speciella amerikanska collage-looken. Samtidigt blir en kortare kjolsom slutar straxt ovanför knäet den distinkta stilen hos en kontorskvinna. Och vad vore en sommaren utan minikjolar?

Veckat och krusigt

Därmed har kjolens utformning tre huvudsakliga längder att variera mellan. Men gör det saken lättare för kvinnan i valet om dagens outfit, eller gör fler val det svårare? Korta kjolar, kjolar av medellängd och långa kjolar kan sedan varieras med veck eller slätt, eller rent av krusigt. De två kortare kategorierna kan vara snäva eller vida emedan den längre kjolen bör vara vid. Därmed finns faktiskt så många olika varianter att välja mellan och en välfylld garderob gör morgonens beslutsångest enklare.

Regler som kan brytas

Benens längd och omfång är givetvis ytterligare en aspekt i valet av kjol. Det går inte att generalisera olika kroppstyper för val av kjol. Dock finns det i dagens kjolmode något till alla. En del tumregler finns som att för att ha minikjol bör man inte vara många centimeter längre än 160, dock passar den till alla långa ben. Den som har korta ben kan så att säga jämna ut helhetsintrycket med kjolens vidd. Midilängd på kjolen passar medellånga och tjejer med smala vader men givetvis beror looken på valet av skärning och färg. Långa tjejer kan ta fördel av detta genom att drapera benen med tjockare tyger eller tyger som ser kraftigare ut på grund av veckningen. Det viktigaste är dock att man känner sig bekväm i sin kjol, och det är vad som klär alla kvinnor bäst.