Senaste Vårmode6 Accessoarer Som Hör Hemma I Var Mans Vintergarderob

Vintern är den tid på året då elegans och stil ofta stryker på foten. Men det går utmärkt att klä sig snyggt och trendigt samtidigt som man håller sig varm – minusgrader är ingen ursäkt för att låta stilmedvetenheten gå i vinterdvala. Här ger vi några tips på hur man kan planera sin vintergarderob.

mans vintergarderob

Att kröna huvudet med en mössa är i vintertid inte bara en fråga om att se cool ut, utan en nödvändighet eftersom en stor del av kroppsvärmen försvinner från huvudet. Satsa på en modell som täcker öronen och välj ren ull. Du gör klokast i att undvika grälla färger.

En halsduk håller dig varm och är samtidigt en snygg accessoar. En stickad halsduk passar bra för en avslappnad stil – ju bylsigare halsduken är, ju ledigare look får du. Satsa gärna på en halsduk med lite färg på, det piggar upp i vintermörkret. Låt dock inte halsduken dominera helt, välj en med färg och mönster som ackompanjerar resten av din ytterklädsel. För den som föredrar en mer formell stil passar en tunnare halsduk i kashmir bättre. Skaffa gärna två eller tre halsdukar i olika material och tjocklek, så att du kan anpassa halsduken efter väderlek och socialt sammanhang. Ett annat sätt att få variation är att knyta eller vira halsduken på olika sätt.

Solglasögon har också sin givna plats bland vinterns herraccessoarer för alla män. Solbrillor hör inte bara sommaren till – de skyddar lika bra mot den bländande snön och passar också bra de dagar då en förkylning gjort ögonen svullna eller du bara vill vara i fred ett tag. Undvik de färggranna solglasögonen du bär på stranden – på vintern ska de vara diskreta och i dämpade färger. Det är också en klok idé att välja en diskretare modell.

En gyllene stilregel för handskar är att de ska matcha antingen skor eller jacka. Läderhandskar passar bra i formella sammanhang, men yllehandskar har helt klart bättre värmande egenskaper. Använder du din smartphone eller surfplatta utomhus ofta, skaffa pekskärmsvänliga handskar.

Kallare väder låter dig ta ut svängarna när det gäller skor. Satsa på ett par rejäla kängor som håller fötterna torra och varma och ger dig ett ordentligt fotfäste på isiga trottoarer. Färgmässigt är svart förstås ett säkert stilkort som passar till allt, men var inte rädd för att prova något annat.

Sist men inte minst – skaffa några par varma ullstrumpor för de kallaste dagarna. Man kan inte nog understryka vikten av att hålla fötterna varma vintertid.
Leave a Comment

(required)

(required)Formatting your comment
Back to Top | Textarea: Larger | Smaller

*