Ta ur kniven som sitter i min rygg

Helt kört nu, som det länge har pekats på. Länge har vi dragits med orden om att det finns en liten chans, nu släpper vi det tugget och blickar vidare. Usch fy fan så besviken man kan vara på sig själv, viker ner mig och kommer inte upp till nivå alls idag, liksom ingen av de fyra målvakter som fanns på plats i Helsingborgs nya arena. Har ju hänt att man sett/blivit utbytt en gång under en match, men FCH valde att byta hela tre gånger, inte varje dag man ser en sådan grej.

Ännu en gång tappar vi matchen i slutsekunderna, men idag kändes det inte speciellt förvånande, mer ett extra slag på dem som redan ligger. Skulle skriva en uppsats om hur säsongen har varit, varför vi åker ur, vilka som ska skyllas på och inte minst mina egna insatser denna säsong. Nästan så att man blir tomatröd i ansiktet när man tänker på det. Tänkte spara denna så kallade uppsats tills en annan dag, när man känner sig redo med lite distans till det som precis har skett.

Det känns som man har en kniv i ryggen, bokstavligt talat. Vet inte hur, men lyckats dra till ryggen på något slags vänster, därför tog jag mig tid att skriva detta inlägg, fast i sätet som ett förbannat kolli. Tom Colling, den dåren, gjorde en video, en rundtursvideo genom bussen så att säga, tar inget ansvar över hur den blev, eller vad han ens gjorde. Kul är väl det som vi behöver nu, om det blev kul vill säga, döm själva.

Videon är verkligheten i Karlstad IBF spelarbuss, here you go.

kul video av Tom Colling

På återseende #6

Dick Dickenson

Det är ju inte kört förrens den tjocka damen sjunger som man brukar säga, det är just det vi hoppas på, att hon håller käften helt enkelt, alternativt får halsfluss. Dagens match, mot täby, är ett jävla skämt, ett hån, en parodi.

I många forum har jag lyft fram vårt spel på senare dagar, då skriver jag först och främst om matcherna mot TT, Linköping, Granlo och delvis Pixbo. Oklart varför vi inte fortsätter på samma linje, hade jag haft en förklaring till varför saker och ting händer inom sportens värld hade jag säkert varit en eftertraktad grabb. Så istället för att klaga på någonting skriver jag istället att jag inte har den blekaste aning varför vi klappar ihop fullständigt idag.

Ska man nu försöka ge någon slags historia om att domarn förstörde matchen? Nä, det känns så 2012, been there done that efter alldeles för många matcher. Vi har/haft allting i egna händer och har endast oss själva att skylla att vårt läge ser ut som det gör.

Vi har tre poäng mot Dalen, tills 19:59.
Vi har tre poäng mot TT, tills 19:42.
Vi har poäng mot Warberg, tills 19:39. Såhär kan jag fortsätta ett bra tag till, men jag orkar inte, inte p.g.a. energi, utan för att det är fantastiskt jobbigt att dra upp gamla sår.

JIK kommande helg, helt avgörande. Ett fullsatt Colorama Arena hade inte vart så tokigt, ge det en sista jävla chans nu, tillsammans mer er på läktaren! Ni kan kalla mig orealistisk om ni vill, men hoppet är ju det sista som överger säger man.

På återseende #6

Dan Lundqvist

Som ni säkert har läst tog Thomas Colling ett steg tillbaka och lämnade över posten till Dan Lundqvist. Vill först och främst tacka Thomas för den tid han lade ner i detta lag, var där varje träning och tog jobbet fast det var jobbigt. Så detta är mitt officiella tack för att stått ut med oss, tack Thomas.

Dan Lundqvist kommer in med ny energi i laget och även fast det låter lite klyschigt, en ny röst. Tycker att Lundqvist verkar vara en tränare med mycket energi, analyseringsvänlig, rakt sätt att leda ett lag. Detta är nog precis vad vi behöver. Lundqvist kommer in med nya ögon i laget, med det menar jag att nästa vecka gäller det verkligen att visa att man vill spela nästa match mot Warberg, även om man känner att man gjorde en bra match senast mot pixbo.

Det gäller för oss i laget, tillsammans med Dan att göra detta som en grupp. Inte att Dan ska dra det största lasset, inte att laget ska bära allting själv, utan tillsammans som ett lag. Har fungerat bra de senaste matcherna prestationsmässigt när vi fokuserat ordentligt på uppgiften. Fortsätter vi likadant nu så kan detta bli kanon.

Välkommen till laget med flest bokstavskombinationer Dan Lundqvist.

På återseende #6

Det blev inget inlägg om Linköping, vet inte om jag behöver nämna speciellt mycket om den matchen förutom att vi gör något fantastiskt av att vända 1-5 underläge, mot ett lag vi förlorade stort med förra gången, till 5-5, som tyvärr slutade med en suddenförlust. Realistiskt sett så kan vi inte kräva att vi ska ta tre poäng när vi lyckas komma tillbaka så som vi gör, så är känslan i alla fall, att vi tog poäng, inte förlorade två. 

Väljer istället att fokusera på det senaste, vi börjar med förlusten mot Pixbo. Vi gör två riktig bra perioder, leder inför sista perioden med ett mål. Vet inte riktigt hur det kom sig, men sista perioden väljer vi att spela ett helt annat spel än föregående perioder. Vi hade alla förutsättningar för att vinna denna match, ett fantastiskt försvar som stod i vägen för det mesta och ett effektivt kontringsspel. Har svårt att analysera varför det tillslut slutade med förlust, men Pixbo är inget lag på pappret som vi ska slå, även fast dem var riktigt jävla bleka. En sak som jag noterade igår var Pixbos tränare Jansson som kom fram till mig ganska lång tid efter slutsignalen och påstod vilken bra match jag gjort, det ska tilläggas nu att jag inte spelade en sekund igår. Antingen var det ett hån, alternativt bara dålig koll, oavsett val av alternativen, lite smått pinsamt.  

Thomas Colling tackar för sig. Ärligt talat vet jag inte om detta är något som pågått i längre perioder eller om det var ett beslut som kom i nutid. Varken jag eller någon i laget, tror jag i alla fall, vet speciellt mycket om tränarsituationen kommande matcher och säsong. Läste också att Mikael Bergqvist också är tveksam till en fortsättning, med tanke på att dem gick in i detta tillsammans. Tanken är inte att jag ska sitta och tycka och tänka en massa här, vet inte hur folk i föreningen reagerar om jag sätter mina personliga åsikter på kartan, men en sak kan jag dela med mig. 

Vi har uppenbart en situation i föreningen som är svårlöst. Jag önskar att vi i laget hade fått en förklaring om hur föreningen har tänkt sig lösa detta, några alternativ, någonting alls. Nu istället går, i alla fall jag, och funderar på vad som kommer att hända näst. Får istället läsa i VF (http://www.vf.se/sport/innebandy/kibf-pa-jakt-efter-collings-ersattare) hur det går, och vem som är mest aktuell. Det jag kräver av ansvarige är bara lite lugn i stormen, något som tyder på att det finns en tanke med allting som händer nu, en liten hint. Att någon kommer ner och förklarar läget, speciellt under en situation som denna. I artikeln står det att ett möte ska hållas idag, förhoppningsvis blir man lite klokare av vad som händer efter dagens träning. 

På återseende #6

 

Tradition med frustration

Hur många gånger krävs det för att något ska bli tradition? Har för mig någonstans långt bak att det krävs två eller mer tillfällen för att det ska klassas, om jag har rätt är det nu tradition för oss att tappa i slutminuterna och ta matchen till övertid. Om det är någon gång vi ska ta poäng lite här och var är det de två kommande matcherna, Linköping hemma, Pixbo borta. Givetvis är det bra att vi plockar poäng, en poäng är bättre än ingen, men tyvärr är det inte en poäng här och var vi behöver, vi behöver stadiga treor. Enligt mina tankar har vi mer eller mindre slarvat, med risk för att ta bort motståndarlagets rutin och lugn, 7 poäng. Dessa 7 poäng hade tagit oss över strecket och gett oss lugn och ro några timmar i alla fall.

Nu låter det som jag skriver att vi tackar för oss, trevlig sommar, osv. Nej, det finns poäng att spela om och när sista matchen är spelad kan vi utvärdera vidare. Vi har lag kvar som vi känner att treor finns att hämta, att ta poäng mot ”storlagen” nu framöver kanske inte vore så tokigt heller. Hur som helst, en match i taget, tabellens läge är just nu väldigt skitsamma, vi kan inte komma längre ner än vad vi är och därför finns det bara en väg att gå, upp.

Vi kan ju sitta och trycka ner oss själva all day, all night, men känns som om folk runt omkring gör det åt oss redan. Så vi plockar med oss det positiva från Tyresö dvs att vi vände ett 0-3 underläge till ledning istället, på den vägen får vi fortsätta. Om man ska se rent fakta så tog vi poäng från ett underläge mot ett lag vi senast förlorade mot hemma, lite framgång med bitter eftersmak. Vi har blivit bättre längst med vägen och hade vi haft kunskapen om saker och ting som vi har nu som i början av serien hade vi säkert vart på säker mark idag, så om någon har en tidsmaskin till godo kan ni väl slå en signal?!

På återseende #6

Förbundets nya kvalförslag

Förbundets, alltså det svenska, nya kvalförslag kom ut i dagarna. Struntar fullständigt i om någon från förbundet skickar ett twittermeddelande efter och är gubbgrinig över att bli kritiserade.

Förslaget:

20130117-213049.jpg

Till att börja med är fyra lag per serie alldeles för många. Med tanke på många klubbars ekonomiska situation i innebandyn verkar det orimligt att spela bäst av tre matcher. Tänk er situationen där IBF Göteborg, just nu tvåa, möter visby, normalt sett ett lag som hamnar topp 4, möter varandra. Vi snackar runt 45 mil, enkel resa. Ingen ekonomiansvarig hade inte direkt hoppat upp och ner av glädje, även om kval innebär fler åskådare på hemmamatcherna. Tänk sedan att visby går vidare, får möta ett lag som kom högre upp i serien, får då igen åka på två bortaresor under kort tid. Pengarna som dem har lagt för att spela ett kval kan man värva en hyfsad trupp för. Vi fortsätter sedan en säsong senare då visby åker ur SSL. Hade jag varit sportchef hade jag rasat lagom duktigt, lagt ner så mycket pengar på ett kval, kanske inte haft jättemycket pengar till trupp osv, sen så åker man ur utan att få en riktig chans att etablera sig, vilken klubb som helst skulle ha problem att resa sig efter det. Innebandyn är fortfarande för liten och sponsorerna satsar alldeles för små summor till klubbarna, tyvärr är så fallet.

Ett annat tråkigt förslag, som är i dagens läge, är att båda lagen åker ur superligan direkt. Visst, man har spelat en hel serie och kommer bland de två sista lagen har man kanske inte räckt hela vägen. Finns inget som säger att det laget som kommer fyra i en allsvensk serie kommer hålla bättre klass dock. Klubbarna som spelar i superligan förtjänar en chans till att etablera sig med sponsorer, spelare, ledare, ledningen och inte minst runt publiken, det tar mer än säsong att göra detta, med vissa undantag förstås. Detta funkar i damernas superliga, fattar inte varför man inte har samma tänk med herrarnas.

En kvalserie mer likt damerna är något som jag hade kunnat tänka mig i alla fall. Laget som är sist spelar allsvenskan men laget som kommer näst sist har en sista chans att hänga sig kvar. Vinner man en serie är man förtjänt av att gå upp, helt klart. Men för att superligan ska fortsatta att hålla absolut bästa klass så tycker jag att det hade varit lämpligt med en ”playoff”-serie där de två lagen som vinner södra respektive norra allsvenskan får bilda en serie med laget som kommer på kvalplats i SSL. Tre lag i en serie, alla lag möts, en hemmamatch och en bortamatch. På det sättet sparar många klubbar pengar och kvalitén i SSL främjas. Det gäller att hitta ett förslag som tänker på klubbarnas ekonomi, att spela ett kval för så lite pengar som möjligt. I ovanstående förslag är det bara två bortamatcher per lag, två mindre än om man får alla dåliga förutsättningar i förbundets kvalförslag.

Kommentera gärna!

På återseende #6

NFL-mentalitet

Vi förtjänade inget annat än tre friska poäng, vi slet hårt i alla femmor, krigade in bollar, stod upp framför kasse, täckte skott, gjorde bra räddningar, fart och fläkt, få landslagsspelare ur balans, jag kan hålla på så här hela dagen, fan vad vi spelade bra. I söndags räckte det inte riktigt hela vägen, men vi fick trotts allt med oss en poäng, och i efterhand är det ”bättre” att förlora i sudden än under full tid när man känner att man gör en riktigt bra match.

Vi sa inför matchen att vi måste hylla varann som för ett snyggt mål som för ett täckt skott. Så blev också fallet, frågan är bara varför vi inte har gjort det under hela säsongen. Har vi glömt detta i stridens hetta? Eller har vi gjort detta fast kanske i form av en klapp på axel istället för ett vrål, möjligt. Har svårt att sätta fingret på varför vi inte har gjort detta innan, eller visat en sådan attityd som hela laget visade, jag skriver om attityden som får landslagsspelare ur balans. Istället för att backa och ge utrymme till de spelare som normalt får detta kliver vi istället fram och får dem att flytta på sig, respekten var, som den alltid ska vara, helt spårlöst försvunnen. Atmosfären på plan var inte den enda atmosfären som var jobbig för vår motståndare under matchen, våran småkids-klack skrek ett par valda ord till ett par valda spelare, uppenbarligen kände sig några av dem träffade med tanke på detta tweet efter matchen:

Johan Samuelsson: ”Jag blir mörkrädd av att höra 10-11 åringar sitta på läktaren och kalla folk ”hora” och dylikt. Vad har vi vuxna missat då…?”

Rätt eller fel är inte min avdelning, väljer att inte leka förälder här. Det som jag vill komma till är att vår borg måste vara den jobbigaste platsen i Sverige när gäster kommer på besök. Allt från att vi är jobbiga att möta, till att publiken är den jobbigaste i hela serien, till att ingen ger våra gäster några fördelar på något sätt. Ett förbannat jobbigt kollektiv är oftast ett vinnande kollektiv. Säga vad man vill om Mullsjö men dem är experter på detta, sätta ut två handfulla personer och stå skrika massa skit till allt och alla. Tro mig, jag vet vad jag snackar om. Det finns ingen som kritiserar dem inom föreningen för det dem håller på med, och det som skrivs utanför skiter dem fullständigt i. Alla knep är tillåtna utan de förbjudna. För att vara ärlig så satt jag tänkte hur kaxiga Karlstad IBF verkade innan jag gick hit, så mycket attityd, så mycket snack, fy fan vad jobbigt att möta. Vi har blivit för snälla vissa matcher när vi dragit på oss SSL-kostymen. Dags att släpa lös lite NFL-mentalitet.

NFL-mentalitet

På återseende #6

Mitt i veckan

Jag har inte glömt att skriva om matchen mot Mullsjö, jag har bara skitit i det helt enkelt, inte alls svårare än så. Varför? Egentligen av en enkel anledning, jag orkar inte med tugget efter som mina ord skulle dra med sig efter ännu ett ”hybrisinlägg”. Hånen haglade in lika hårt som i filmen ”day after tomorrow”. Kan inte missunna dem det, verkligen inte. Tänk er själva, i lite mindre än två år har dem fått vänta på att skriva hånfulla kommentarer till mig efter en vinst. Det gäller att passa på när man har chansen osv. Som en klok man sade till mig efter matchen; ”det finns en första gång till allt, även om det gäller en förlust mot Mullsjö”.

Om man ska nämna någonting från matchen så var det, som ni säkert noterat, Daniel Ahl som stod i båset istället för Thomas. Thomas är fortfarande vår coach och vi trivs med honom i laget, det är trotts allt vi spelare som ska prestera ute på planen, även om det har varierat lite med vems fel det verkar vara när det går dåligt, utåt sett alltså. Ahl är ett välkommet tillskott i båset med hans annorlunda blick för spelet, hjälper nog alla spelare i laget. Vet inte hur framtiden kommer att bli i båset, men så länge vi spelare inte presterar fullt ut på planen spelar det ingen roll om så Erik Hamrén ställer sig i båset. För att citera Martin Kjellemar efter matchen: ”känns mer som om man sviker ledarna nu än något annat”. Instämmer.

Veckan har inte alls varit som jag planerat den, istället för en hård planerad träningsvecka blev istället hela veckan fylld med alvedon och ipren. Får försöka att se det från den positiva sidan helt enkelt, kanske blir som en liten nytändning efter en veckas uppehåll från min sida. Så förbannat tråkigt att inte få träna.

På återseende #6

Vi är inte ett lag av skandaler

Tänker inte skriva speciellt mycket om AIK, det finns ju inte så mycket att säga. Som alltid spelar vi bra första samt delar av andra perioden, sen är det oklart varför alla får en dipp samtidigt, och för att vara riktigt ärlig så orkar jag inte lägga ner energi för att komma på en förklaring, man får glömma det som varit och blicka vidare mot nästa utmaning. Vi är nykomlingar i SSL, jag var en del av en nykomling förra säsongen i form av JIK, men har likt förbannat inte upplevt den slags motgång mot ett lag när det kommer till människor runt omkring, allt från domare till människor på läktaren som agerar experter.

Säkert hälften av inläggen jag har gjort här har minst en rad tillägnats åt domarna, patetiskt egentligen, vi förlorar inte matcherna på grund av dem, men man kan samtidigt inte sluta tänka på hur två likadana situationer blir två olika handlingar. Ett exempel är när vår Henrik Nordblad är inne och försöker nå bollen framför Åman i AIKs kasse, AIK får frislag för slag på målvakt, deras back markerar klart och tydligt att allt framför kassen ska bort och Henrik Nordblad blir nertacklad. Resultat: frislag AIK. Samma sak senare fast tvärtom, jag har bollen klart och tydligt, får ett slag, får ett frislag med mig, vår Erik Nilsson markerar tydligt att det inte var okej och knuffar bort spelaren framför mig. Resultat: powerplay för AIK, mål för AIK. Skillnad på folk och folk.

Storvreta är på spelhumör. Igår kom ytterligare en klar seger då man besegrade den andra nykomlingen Granlo med 10-3. 5 mål är skillnaden på när vi mötte Storvreta senast, då har vi varken full trupp eller landslagsspelare med på vårt papper. Vi saknar våra två mest rutinerade backar, Ahl och Falk, det är klart att det blir skillnad då med tanke på att varken Johan Djos eller Martin Kjellemar gått skadefria hela säsongen heller. Så om man kollar på vad vi har presterat trotts vår orutin i högsta ligan samt skadade spelare så kan vi inte hänga ut oss själva som ett katastroflag. Att vi trotts detta är besvikna på första delen av säsongen känns endast positivt, det är ett tecken på att vi vet vad vi kan. Det jag hoppas nu är att folk runt omkring är inställda på att hjälpa oss istället för att klanka ner, vi står inför en tuff uppgift men den blir ännu svårare om vi ska ha folk emot oss vid sidan av också.

Kom nu laddade som fan imorgon och hjälp oss till tre poäng mot Mullsjö!

På återseende#6

Tankarna på annat

Hur ska man snacka bort en 15-3 förlust? Det går ju inte såklart, det går inte att säga att det var domarens fel trotts att dem stod för årets blekaste insatts. Varje 50/50 duell blir Storvretas fördel, det som blir frislag för dem blir utvisning för oss, ihopslag blir Storvretas boll osv. Nej, det går faktiskt inte skylla allt på domaren, men det blir lite löjligt tillslut. Är för dåligt insatt i Storvreta när det kommer till domare, men att dem klagar efter att ha gjort mål är väl ändå lite smått konstigt? Om dem är besvikna efter att dem gjort mål, lägg till våran besvikelse så får ni helheten.

Det var prestationer som var sämre än domarnas, och det var våran. Det är under all kritik att prestera som vi gjorde igår. En helt okej första period följs upp av två perioder som går mot historiskt dåliga. För att slå Storvreta borta krävs att allting studsar rätt från början, att man får leda med några mål, några bra avgörande räddningar, några 50/50 beslut med oss istället för mot, tvärtom mot gårdagen vill säga. Det känns som om vi har ställt in oss psykiskt på kommande möten istället för att lägga fokus på den matchen vi spelar för stunden, inte speciellt konstigt egentligen med tanke på att vi möter dem lagen det antagligen kommer att handla om i kommande omgångar. Det handlar lite om som efter Falun, det är inte mot de självklara topplagen vi i första hand ska ta poäng mot, men en förlust är en förlust och smakar alltid lika surt. Allt är inte supernegagivt såklart, att det står 15-3 på resultattavlan efter matchen är självklart inte acceptabelt men om man ska lyfta fram någonting så har Martin Kjellemar inte gått poänglös sen han kom tillbaka från sin skada.

Nu vänder serien och de äckligt viktiga matcherna börjar nu. AIK borta på onsdag och Mullsjö hemma på lördag. Hoppas att det är så som jag skrev här ovan, att våra psyken redan har sprungit i förväg och förberett sig. Det är fantastiskt roliga matcher vi har framför oss där känslan säkert kommer vara lite slutspelsaktig. Vi har helt och åter helt allt i våra egna händer, finns inga andra än vi i laget som kan göra något, upp till oss själva att ta tag i detta, vilket jag är övertygad om att vi kommer att göra. Vi har förbannat skön stämning i laget, mycket tack vare Kristian Wendel som får folk på humör, medvetet eller inte har jag ingen aning om, men snacka kan karln. Det som känns väldigt positivt är att vi har tagit poäng när vi är piskade att vinna, så låt oss göra det igen!

På återseende #6

två poäng its two points

Det blev den effekten vi hoppats på, min teori om den överfulla bägaren stämde, bannemig. Två poäng inkasserade och en mycket väl genomförd match var anledningen till detta. Försvaret var i sitt essä, forwards slet som om jorden skulle nå sitt öde imorgon och jag försökte göra det jag är här för, rädda bollar. Riktigt bra stöd från er i publiken igår också, ett extra tack till grabbarna i hörnet som gör allt och lite till för oss! Igår var en bra dag, även om jag gärna hade sett klockan ticka två extra sekunder.

Ni vill säkert att jag ska skriva om de sista fyra sekunderna, vad hände? Varför lade ni inte bara ner bollen i eget hörn och höll kvar den där? Varför lade ni inte den till vänster? Alla dessa frågor är efterkloka. I stundens hetta har man inte tid att vara efterklok, spelet sitter i ryggmärgen, man gör saker, man vet inte varför, men det känns rätt, just vid den tidpunkten. Hur som helst, två poäng är två poäng och vi är inte i något läge där vi ska klaga på att vi ”förlorade” en poäng efter en match. Alla poäng vi tar kommer att vara viktiga, precis som för alla lag. Många missade en ganska viktig vinst utöver poängen, den psykiska vinsten, att kunna ta extrapoängen trotts detta.

Vi kör på som vanligt med träningar över jul och nyår, den 30nde far vi till uppsala för att möta svenska mästarna. Nästa hemmamatch är den 5 januari då vi tar emot Mullsjö. Vi hoppas på att det fortsätter att strömma in publik i Colorama, alltid lika roligt att spela inför mycket publik och ett jävla drag på läktaren.

På återseende #6

Bitch slap

Bägaren var full mot Helsingborg, den rann över mot Falun. Efter matchen vet jag, inte tror, vet, att alla förstod allvaret i uppgiften vi håller på med. Det gick att ta på besvikelsen som delades i omklädningsrummet efter matchen, inte för att det är i Falun vi ska plocka poäng, utan för att vi inte stod upp hela vägen och spelade minst sagt mediokert.

Oklart hur man ska analysera gårdagens match, 40 minuter lämnar vi i Falun och låter det ruttna där. Resterande 20 ska vi vara helt nöjda med, det tar vi med oss. Vi går från 4-0 till 4-2 och får med oss två powerplay som hade kunnat leda till minst ett mål till. När vi ska försöka gå upp och fixa till resultatet så ger vi Falun lite för mycket tid och yta, och resten som man säger är historia.

Denna förlust gav oss den bitchslapen vi förtjänade för att väcka aggressiviteten vi har inom oss, tro mig, den finns där, vi har en del lirare som hade svårt att sitta still i skolan om man säger så. Jag tror fortfarande på oss stenhårt och det känns verkligen som om Dalen kan bli vändningen. Känslan är svår att förklara, men dem som någon gång har lirat en lagidrott vet förhoppningsvis vad jag menar. Hoppas ni har tid att komma och lyfta fram oss till tre poäng den 26e.
Om man ska hitta någon slags komedi mitt i allt så får det väl bli dopningsundersökarna som tog Erik Nilsson och Henrik Nordblad för test efter matchen. Visst, Erik gjorde ett mål, men ett dopningstest efter en 10-2 förlust? Really?

På återseende #6

Förlustjävel 2.0

Visst, ett litet sen matchinlägg, men den som väntar på något gott, ja ni kan säkert resten. Jag skulle kunna tillägna en hel eftermiddag på att skylla på saker som gjorde söndagen till förlustens dag, men det vore så enkelt, så därför låter jag bli. Sanningen är att vi spelar riktigt bra innebandy, stundtals spelar vi ut FCH. Visst det kan låta lite kaxigt att en nykomling stundtals skulle kunna spela ut ett så pass etablerat lag som FCH och sedan förlora med 3 bollar, men det var så jag upplevde det, säkert några till som var på plats i Colorama Arena.

Det finns mycket positivt att plocka med oss från denna match, vi har bröderna Collings insats, det fysiska spelet och spelövertaget att förvara och plocka fram till nästa match mot Falun. Vi kan också ta med styrkan att nästan alltid komma tillbaka från ett underläge. 1-3 blev 3-3, 3-6 blev 5-6. Att inte ge upp och fortsätta gnugga är vår största stryka just nu, vi har så pass många vinnarskallar i detta lag så att ge upp innan slutsignalen tjuter är inte ett alternativ. Det finns egentligen bara en sak som är jobbigare än att förlora, det är när man sitter bredvid och se sitt lag förlora, inte kunna förändra något, riktigt riktigt jobbigt.

Nu börjar en period där vi har många matcher på kort tid, det är nu det är dags att visa försäsongsträningens egenskaper genom att orka fullt ut varje match. Tror faktiskt att det kommer att bli en avgörande faktor hos många lag under denna period, många resor och matcher, krävs lite skalle och fysiskt välmående för att klara det, det passar oss perfekt.

På återseende #6

Its a charity, folks!

Välgörenhet vet väl alla vad det är för något, det som man har sett på tv vill säga. Oftast så innebär det en stor summa skänkta pengar, kändisar som passar på att få lite extra mediatid på grund av ett nytt fadderbarn och sist men inte minst artisterna. Det kommer att hållas en sorts välgörenhet nästa söndag, välgörenheten kräver inga pengar, sköna kändisar i form av allsvensk klass och säkert en eller två sköna dängor i högtalarna. Det enda som denna välgörenhet kräver är att du letar upp dina gamla sportkläder eller sportartiklar. Tag med vad som helst, just ditt gamla svettband kan faktiskt göra skillnad, tro det eller ej.

Detta kommer jag att ge bort:
1 hjälm
1 suspensoar
1 byxa
2 träningsväskor
3 träningströjor

Trottsa nu den så kallade snöstormen, det är snart jul, och vem vet, just din gåva kanske blir den bästa julklappen någonsin för någon annan!

Har man inte möjlighet så kan man gå tillväga på andra sätt, två av dem är att maila (alexander.hellqvist@gmail.com) eller att slå en pling (0730-434212) till Alexander Hellqvist som är ansvarig för evenemanget. Det går att ringa dygnet runt, gärna tidiga morgonar. Detta riktar sig även till dig som är företagare och sportchef, har ni några artiklar över så tveka inte att ringa, maila eller dyka upp nästa söndag!

Så här säger Alexander Hellqvist om sitt projekt:

– ”Bakgrunden är att jag och Christian har sett samma sak på olika platser. Barn och ungdomar saknar träningskläder och utrustning av olika slag. Därför vill vi bidra med en insamling åt barnen och ungdomarna. Hanna på outleten ska ha stort tack för att vi får vara där! ”

-”Vi ber vi er att inventera era hem
på sportutrustning/träningskläder för barn 7-15 år som ni kan tänka er
att skänka, så ska det ordnas att dessa grejer hamnar i hem där det
behövs. Huvudsyftet är att ingen plånbok ska plockas fram någonstans i
ledet. Ni skänker gratis, vi delar ut gratis och de som behöver får
era saker gratis.”

Vart: Quality outleten på kasernhöjden
När: Söndagen den 16 december mellan 12-16

På återseende #6

Gör en ”Sörling”, typ

Visst är det härligt med innebandy-vm? Sverige dominerar på plan, och Vaara dominerar vid sidan av, i pressen vill säga. Senaste veckan har det varit lite livat i sociala medier angåendes Vaaras sågning av SSL. Har faktiskt inte läst hela artikeln själv, men om jag fattat det hela rätt så handlar det om att det har blivit ett alldeles för dåligt undehållningsvärde i dagens innebandy, eftersom man har börjat spela mer och mer defensivt i klubbarna. Ställer mig varken för eller emot, underhållningsvärdet är för publiken att svara på, men den senaste matchen mot JIK kändes det som en underhållande inramning med dramatik genom hela matchen. Tror, om jag ska vara riktigt ärlig, att det är mer dramatik när de ”sämre” lagen spelar mot varandra än när topplagen gör det, kan inte sätta fingret på det, bara en ren erfarenhetstanke.

En intressant sak som inträffade i sommar var självklart flytten hit, pluggandet, fortsätta spela i SSL, denna gång i form av Karlstad IBF och sist men inte minst blogga för värmlands folkblad. VF har gett mig chansen att vara med och hjälpa till i utvecklingen av innebandyn i Karlstad, samtidigt som jag får min röst hörd. Än idag vet jag fortfarande inte exakt hur många läsare jag har, men det fanns/finns en läsare som inte tycker att jag hjälper innebandyn speciellt mycket på vägen, kan tänka mig att denna person hade samma känslor angående Vaaras uttalande.

Börja läsa bilden som är underst.

Vad vill jag nu säga med detta? Inget mer än att det är lite roligt att någon som har så pass stor roll i innebandymedia säger åt mig att inte skriva som jag gör. Tror inte att mitt inlägg skulle påverka innebandy-Sverige specellt mycket eftersom min blogg inte är rikstäckande, eller? Jag tror inte det i alla fall. Sebastian är just nu och gör ett kanonjobb för svensk innebandy genom att ge oss det senaste från Schweiz, han är duktig på sitt jobb, killen ska ha den creed han förtjänar. Det jag undrar är bara om han går fram till Vaara och ifrågasätter hans uttalande, till skillnad från mig så är hans ord rikstäckande.

20121205-103001.jpg

20121205-102553.jpg

20121205-101855.jpg

På återseende #6